Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHU] Avant 1997 - jakie tylne amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W matki A4-ce 1,9 TDI 1997 padł jeden z tylnich amorków. Oczywiście wymienić trzeba oba więc chciałbym Was zapytać jakie? Chodzi jak zwykle o to, żeby nie wydać za dużo a jednocześnie nie kupić badziewia. Amorki mają być dla matki więc powstrzymajcie sie z opiniami, że powinienem jej kupić solidne Bilsteiny za 400-500zł sztuka. Na Allegro ceny wachają się od 80 np TU do ok 170 za gazowe. Niestety ja się na tym nie znam i jak czytam opisy to nie jestem w stanie określić czy jest jakaś różnica między gazowymi a gazowo-olejowymi itp. Matka jeżdzi po dość krętych górskich drogach, typowo polskich (łaty, kostka, drobne i większe dziury itp). Co i za ile jej kupić?

I jeszcze jedna ważna rzecz o co chciałbym Was zapytać:

W sklepie w Świdnicy za gazowe Monroe zażyczyli sobie 210zł za sztukę - podczas gdy np TU są po 130 ... Skąd ta rozbieżność - o co może chodzić?

Co kupić? Olejowe/gazowe...

ps. Jestem trochę w kropce bo zasłyszałem opinię że "gazowych nie kupuj bo mi powietrze zeszło to teraz tylko na olejowych śmigam"... Bez wzgledu na to czy to opinia dobra czy zła - olejowych nie mogę znaleźć na Allegro.[br]Dopisany: 31 Styczeń 2008, 19:43 _________________________________________________ps2: http://www.audi.amorki.com/wersja.php?wer=1559&m=33&o=26069 - tutaj ceny też dużo niższe niż w sklepie

• 1 rok później...
Opublikowano

no ja mam ten sam problem co kolega nie znam sie totalnie a planuje wymiane amorków .. mozecie cos pomoc

Opublikowano
  • Autor

Witam, w końcu kupiłem na allegro tańsze Sachs za 160zł sztuka. Po roku trzymają się bez problemów. Jeden szkopół jest taki, że przyszły bez odbojów i trzeba było dokupić w sklepie - nie pamiętam ile kosztowały (chyba coś kołó 40-60zł) i czy te oferowane w sklepie to były "z" czy "bez" odbojów...

Polecam przed zakupem wykonać telefon i upewnić się, że nie są to jakieś stare sztuki...

Opublikowano

Ja 1,5 roku temu założyłem Kayaby, hula do teraz a kosztowały ok 140zł za sztukę.

• 1 rok później...
Opublikowano

Odświeżam wątek, bo szukam tylnych do mojego Quattro i w Allegro pustka ...