suchys4 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam. Od jakiegoś czasu ma problem z autem. Zaczęło się od tego, że jak jechałem np. 150 to po chwili auto traciło moc i zwalniało, tak jakby silnik nie dostawał paliwa i hamował. Później zauważyłem, że przy dynamicznej jeździe na wolnych spadały mu obroty i telepotało silnikiem, tak samo było jak np. na postoju przytrzymywałem większe obroty. Natomiast dzisiaj po odpaleniu chodzi normalnie, ale po przejechaniu kilku kilometrów silnik nie równo pracuje. Wymiana filtra paliwa nic nie dała, na pompie wtryskowej mam przejechane jakieś 50 tyś km. Czy wiana może leżeć po stronie pompki paliwa? A jeśli nie to gdzie szukać problemu?
VicVega Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Tak samemu, organoleptycznie to możesz sprawdzić czy z przewodów wysokiego ciśnienia nie cieknie albo czy wtryski nie leją. Może jeszcze czy nie ma bąbelków powietrza w tym przezroczystym przewodzie paliwowym. Najlepiej jednak zrób logi, będzie dużo więcej wiadomo.
Gość Piotrek1500100900 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Można podpiąć pompę, która jest w baku bezpośrednio do aku i zobaczysz czy działa, można też zalać do pełna. Jak po zalaniu pełnego zbiornika się poprawi, to winna jest pompa w baku. Pozdrawiam
Gość Damian A4 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Jak telepie silnikiem to wtryski?
Rekomendowane odpowiedzi