msckA4 Opublikowano 11 Lipca 2011 Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam. Temat już wałkowany ale ponawiam ponieważ według porad kolegów z forum sprawdziłem te dwa odpływy i są drożne, wymieniłem zniszczoną rynienkę nad filtrem kabinowym a woda dalej się leje za siedzenie pasażera. Zdemontowałem schowek i odgiąłem część wykładziny pod schowkiem i po wymianie tych wszystkich elementów podszybia woda dalej się leje za schowkiem (oblewałem szybę butelką od strony pasażera). Nie wiem już co robić. Szyba jest ok. Zastanawia mnie tylko uszczelka która jest między karoserią a ramką na filtr kabinowy. Może to ona jest przyczyną (może jest naderwana albo sparciała). Nie wiem tylko czy jest sens ją wymieniać jak się okaże że jest jeszcze coś innego. Proszę o pomoc. [/img]
mlodyy Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 sprawdz uszczelke pod kompem i pod obudowa filtra pylkowego doscuc czesto gnija i zaczyna sie lac do auta
kalik Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 Masz może szyberdach? Znam kolegę co długi czas się męczył z wodą w aucie przez zapchane kanały szyberdachu.
msckA4 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 nie mam szyberdachu, a uszczelka pod filtrem przeciwpyłkowym jest delikatnie przegnita i naderwana.
Ravin23 Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 miałem to samo... okazała się właśnie uszczelka pod obudową. Trochę silikonu pod obudową i przestało lecieć do środka... pozdr
msckA4 Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Opublikowano 12 Lipca 2011 no właśnie też przekonuje się że to ta uszczelka a nie bardzo jest to jak sprawdzić to może jednak położę sylikon i docisnę to obudową z tą felerną uszczelką. Mam nadzieję że to coś pomoże a jak nie to usunę sylikon i zamówię w ASO uszczelkę.
RafuZG Opublikowano 12 Lipca 2011 Opublikowano 12 Lipca 2011 właśnie od 2 tygodni mi także zalewa podłoge w tym samym miejscu;/ Daj znać co to było
msckA4 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Opublikowano 13 Lipca 2011 w sobotę się tym zajmę także w niedziele zrobię próbę szczelności i dam Tobie znać
Rekomendowane odpowiedzi