Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BDG] Przekroczona norma dawkowania paliwa na 5-tym cylindrze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Auto drga na jałowym biegu. po podpięciu kompa wyskoczyło jak w temacie (Przekroczona norma dawkowania na 5tym wtryskiwaczu)

Po wymianie wtrysku na nowy dalej to samo. Przekroczona norma i ciagle narywa silnikiem na wolnych obrotach.

Opublikowano

Auto drga na jałowym biegu. po podpięciu kompa wyskoczyło jak w temacie (Przekroczona norma dawkowania na 5tym wtryskiwaczu)

Po wymianie wtrysku na nowy dalej to samo. Przekroczona norma i ciagle narywa silnikiem na wolnych obrotach.

robisz logi + wklejenie bledow silnika po angielsku lub niemiecku (zapomnij o "polski vag com" itp + gow... przetlumaczone kody bledow) ....albo telefon do wrozki...

Dodatkowo nie podales paru informacji jak to czy "tak bylo zawsze" czy "popsulo sie w poniedzialek" czy cos w aucie bylo tuz przed awaria naprawiane (typu: "a ciekla mi pompa wtryskowa" itp)

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano
  • Autor

Autko kupiłem w marcu a drgawek dostał miesiąc później. Po podpięciu pod komputer diagnosta stwierdził wadliwy wtrys. Po wymianie autem dalej trzepie na jałowym a komputer pokazał to samo, czyli przekroczona norma dawkowania paliwa na 5-tym wtryskiwaczu.

Opublikowano

mozesz mi wierzyc albo nie ale silnik 2,5v6tdi nie jest zdecydowanie dla blondynkow... albo zapoznasz sie z haslem diagnostyka vag-com i pewne rzeczy (jak "robienie logow" "odczytywanie kodow bledow"/nie mylic z ustnym przekazem od mechanika polskiego tlumaczenia bledu bez numerka itp) bedziesz umial robic we wlasnym zakresie albo dzien w ktorym zdecydowales sie kupic 2.5v6tdi bedziesz przeklinal do konca zycia

Jezeli zapytasz sie "a co to sa logi" "a co to jest kabelek do logowania i jaki mam kupic" to widze oczyma wyobrazni jak bedziesz biegal od mechanik do mechanika, ktorzy nie bardzo wiedza o co chodzi (bo przeciez cale zycie stroili duze fiaty "na sluch" i zmieniali klocki, amortyzatory, koncowki drazkow itp) i bedziesz plynal z kasy z mizernym efektem...

Pozdrawiam,

Przemek

Opublikowano

kolego żeby trochę Ci ułatwić napiszę tak- przeczytaj ten temat dokładnie i działaj. Inaczej nikt nie będzie w stanie udzielić Ci na forum pomocy

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=18478.0

Opublikowano

mozesz mi wierzyc albo nie ale silnik 2,5v6tdi nie jest zdecydowanie dla blondynkow... albo zapoznasz sie z haslem diagnostyka vag-com i pewne rzeczy (jak "robienie logow" "odczytywanie kodow bledow"/nie mylic z ustnym przekazem od mechanika polskiego tlumaczenia bledu bez numerka itp) bedziesz umial robic we wlasnym zakresie albo dzien w ktorym zdecydowales sie kupic 2.5v6tdi bedziesz przeklinal do konca zycia

Jezeli zapytasz sie "a co to sa logi" "a co to jest kabelek do logowania i jaki mam kupic" to widze oczyma wyobrazni jak bedziesz biegal od mechanik do mechanika, ktorzy nie bardzo wiedza o co chodzi (bo przeciez cale zycie stroili duze fiaty "na sluch" i zmieniali klocki, amortyzatory, koncowki drazkow itp) i bedziesz plynal z kasy z mizernym efektem...

Pozdrawiam,

Przemek

Autor wątku powinien to sobie wydrukować i w ramkę oprawić. :good:. 2,5 tdi trzeba w dużej mierze ogarniać samemu i o nie dbać, bo inaczej dołączysz do grupy ludzi, którzy mówią, że to awaryjny nic nie warty silnik. Pozdrawiam