Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Podpięcie wzmacniacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla nie których to może głupie pytanie ale ja sie na tym nie znam więc pytam

Jak podpiąć wzmacniacz?? zasilanie z aku, uziemienie z karoserii auta, a gdzie podpiąć REMOTE??

Opublikowano

do niebieskiego kabla wychodzącego z radia

Opublikowano

dzięki bardzo. jutro sie tym zajme

Opublikowano

Uziemienie czyli masę pociągnij do akumulatora a nie do karoserii. Możesz mieć zakłócenia od silnika, alternatora itp.

Jak będziesz ciągnąć kabel "+" to od razu pociągnij "-" dużo więcej roboty nie ma a na pewno będzie lepiej.

Opublikowano

1. Ciągniesz przewody zasilające od akku (wejście do wnętrza robisz przepuszczając przez puszkę komputera - może być potrzeby przepust by nie lała się woda. Przewody prowadzisz w peszlu) - najlepiej + razem z -. Ważne jest by dobrać odpowiedni przekrój przewodów zasilających bo z nominalnych 12V czy w czasie pracy silnika ok. 14,4V może zostac np. tylko 8V a to sie bezpośrednio przełoży na spadek mocy (zagra ciszej). W tańszym rozwiązaniu masę możesz wziąć ze śrub mocowanych w tyle auta - ale jak później pojawią się zakłucenia to pretensje możesz mieć do siebie.

2. Ciągniesz przewody RCA od radia do wzmacniacza, 1 parę lub 2 pary w zależności od rozwiązania nagłośnienia w aucie. przewody te cięgniesz drugą stroną niż zasilanie.

3. Razem z przewodem(ami) RCA cięgniesz przewód Remote - najczęściej podłączasz go do niebieskiego przewodu idącego z radia i do gniazda remote we wzmacniaczu. Przewodem tym realizowane jest załączanie i wyłączanie wzmacniacza.

4. Kładziesz kabelki do głośników.

Powiem krótko że położenie kabli nie jest zawsze takie samo - jedni robią to naprawde fachowo używając peszli spinek zacisków opasek itp itd a drudzim potem kable walą się wszędzie i zwisają na nogi. Warto do zrobić dobrze i przemyślanie.

Opublikowano

dzięki bardzo za dobre rady :notworthy: jakoś sobie poradziłem :th: gra lepiej niż sie spodziewałem :thumbup: mase wziołem z karoserii,