Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ANB] [B5 ANA] Wycięcie katalizatora a sonda Lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym wyciąć katalizator ale mam na nim sondę Lambda, czy jest jakieś rozwiązanie ?

Autko 1.6 benzyna kod silnika ANA - straszny muł przy włączonej klimie.

Opublikowano

to nie wlączaj klimy :> a tak powaznie to skąd wiesz ze kat zapchany przecież to 1.6 nie wymagaj od niego za duzo

Opublikowano
  • Autor

W sumie to nie wiem, ale każdy koń mechaniczny przy silniku 1.6 jest na wagę złota :)

Nie wiem czy to tylko ten mój jest tak zamulony czy wszystkie 1.6 tak mają, ale przy załączonej klimie to nie chce jechać. Podłączałem kompa i niby żadnych błędów nie ma.

Opublikowano

Wg. mnie klima dosyć mocno obciąża każdy silnik (kolejne urządzenie do napędzenia) , miałem tak w poprzednim aucie, teraz też czuć różnicę, oczywiście może być tak że coś mam nie tak ,a różnicy być nie powinno :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Czy wycięcie kata podniesie moc ?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy wycięcie kata podniesie moc ?

nie podniesie, co najwyżej będziesz czuł minimalną różnicę na dolnych obrotach jeśli kat jest zapchany, sam jestem po zabiegu wycięcia kata i zdecydowanie odradzam ten zabieg z paru względów:

1 - dźwięk nie do wytrzymania

2 - prawdopodobnie sonda Ci zwariuje i może zwiększyć się spalanie

3 - problemy z prawem na drodzę, zbyt głośny wydech i mogą chcieć zabrać dowód tak jak mi :decayed:

jedna zaleta w tym silniku to minimalne podniesienie momentu na dolnych obrotach jeśli kat zapchany, ale jest to tak minimalna różnica że nie warto...

PS. jeśli jednak zdecydujesz się na wywalenie kata to z chęcią bym go od Ciebie odkupił :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja właśnie zdemontowałem kata(290tys km) i zamontowałem przelotowy tłumik i jest cisza..... w tygodniu jadę na hamownie sprawdzić moc i przebieg momentu jeśli będzie gorszy zakładam s powrotem kata albo szukam nowego metalowego :-) wykresy przedstawię jak będę miał