Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Jakie żarówki do świateł mijania (DRL)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jak w temacie. Posiadam Lampy Bi-xenon + DRL. Jakie trzeba żarówki do świateł mijania? Wydaje mi się, że te które mam teraz są jakieś takie żółtawe, a chciałem coś bardziej białego, ew niebieskawego :decayed:

Jak ktoś coś wie, to dajcie znać :hi:

Opublikowano

Jesli masz bixenony to za swiatla mijania robi palnik xenonowy,na lampie wybity jest typ palnika D1S lub D2S bo nie wiem jakie auto, B7 czy A6,standardowa barwa to 4300K,5000-6000K daje dekatna niebieska poswiate.

Opublikowano
  • Autor

Nie chodzi mi o xenony, tylko o te światła, które są obok (najbliżej środka maski)-takie zwyczajne, ale zauważyłem, że ludzie , którzy maja DRL ustawiają sobie opcję "AUTO" i śmigają na nich, dopiero gdy zapada zmierzch automatycznie zapala się xenon. Pytanie jest takie: jakie żarówki założyć właśnie do tych lamp, żeby świeciły na biało, ew z niebieską poświatą, bo obecne świecą troche tak żółtawo :P

Pozdr :hi:

Opublikowano

żeby mieć białe światła dzienne lub niebieską poświatę to tylko chyba i wyłącznie musisz zastosować jakiś ledowy wynalazek bo każdy rodzaj żarówki będzie świecił na żółto. Ja u siebie wsadziłem Philipsy Vision Plus ale też świecą na żółto(takie jak te) po prostu tak ma być, przynajmniej dowodu rejestracyjnego nie stracę :hi:

http://moto.allegro.pl/philips-visionplus-12v-21w-homologacja-ece-w-wa-fv-i1718933755.html