Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Zawór n75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy mam pytanko kleknol mi zawor n75 czyscilem go lecz nic to nie dalo dalej przeladowywuje :( znalazlem na alegro zawor taki http://allegro.onet.pl/zawor-n75-oryginal-vw-1k0-906-627a-chorzow-i1671178206.html z tym ze ja mam kwadratowa kostke i w dodatku jeden z wezykow w tym zaworze w aukcji jest odwrocony w inna strone .gostek z sklepu mowi mi ze kostke mozna dorobic a wezyk podpiac jak w starym :mysli: koledzy co wy otym sadzicie?warto czy odrazu kupic to co sie nalezy 100zl drozej?? dziekuje za pomoc :hi:

Opublikowano

zawór kup najlepiej dedykowany zobacz jeszcze czy sztanga od turbiny chodzi o około 1,5-2cm bez oporów :hi:

Opublikowano
  • Autor

zawór kup najlepiej dedykowany zobacz jeszcze czy sztanga od turbiny chodzi o około 1,5-2cm bez oporów :hi:

turbcia jest po czyszczeniu wiec chodzi spoko :wink4: ciekawi mnie czy podmiana kostki i wymiana tego zaworku warta jest zachodu :)

Opublikowano

Od siebie napiszę tak : wymiana wtyczki jest warta zachodu jeśli zmieniać mamy swoją kwadratową na nową półokrągłą gdyż te nowsze N75 z półokrągłym gniazdem na wtyczkę są tańsze od tych z kwadratową. Odwrotnie robić nie polecam. Kwestia czy wszystkie króćce są z tej samej strony czy tak jak w Twoim oryginalnym to tylko kwestia dopasowania odpowiedniej długości wężyka do tego króćca i w niczym innym to nie przeszkadza chyba, że w nowszych silnikach wszystkie 3 elektrozawory są montowane w specjalnym kompaktowym uchwycie to wtedy należy zwrócić uwagę czy zmiana strony wyjścia króćca nie będzie powodowała braku możliwości założenia na niego wężyka (tak jest m.in. w silnikach AXR, ATD w Seatach, Golfach i Skodach). Oczywiście najlepiej byłoby w A4 zamontować taki N75, w którym wszystkie 3 króćce wychodziłyby w górę patrząc na nie po podniesieniu maski - idealny dostęp byłby wtedy do nich a takie N75 też się widuje na alledrogo.

Opublikowano
  • Autor

Od siebie napiszę tak : wymiana wtyczki jest warta zachodu jeśli zmieniać mamy swoją kwadratową na nową półokrągłą gdyż te nowsze N75 z półokrągłym gniazdem na wtyczkę są tańsze od tych z kwadratową. Odwrotnie robić nie polecam. Kwestia czy wszystkie króćce są z tej samej strony czy tak jak w Twoim oryginalnym to tylko kwestia dopasowania odpowiedniej długości wężyka do tego króćca i w niczym innym to nie przeszkadza chyba, że w nowszych silnikach wszystkie 3 elektrozawory są montowane w specjalnym kompaktowym uchwycie to wtedy należy zwrócić uwagę czy zmiana strony wyjścia króćca nie będzie powodowała braku możliwości założenia na niego wężyka (tak jest m.in. w silnikach AXR, ATD w Seatach, Golfach i Skodach). Oczywiście najlepiej byłoby w A4 zamontować taki N75, w którym wszystkie 3 króćce wychodziłyby w górę patrząc na nie po podniesieniu maski - idealny dostęp byłby wtedy do nich a takie N75 też się widuje na alledrogo.

Dziekuje kolego teraz wiem wszystko bez zbednych domyslow itp :decayed: niech ci bozia wynagrodzi w czym chcesz :tongue4::hi:

Opublikowano

A nie lepiej na początek podmienić z N18 (EGR), który i tak polecają zaślepić.

Opublikowano

Owszem można. To propozycja dla tych, którzy mają zamiar wyłączyć u siebie sterowanie zaworem EGR.