Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AHL] uderzenie w prawe przednie kolo.co mogło zostac uszkodzone?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Pare dni temu mialem stłuczke drugi pojazd uderzyl w prawe przednie koło zostal uszkodzony błotnik i cos sie stalo z zawieszeniem.Prawe przednie kolo zostalo troche skrzywione do srodka teraz jak jade musze kontrowac kierownica w prawo zeby prosto jechal.Narazie samochod stoi i czekam do jutra na mechanika.Mam nadzieje ze to tylko zbierznosc sie przestawila a jezeli nie to co moglo zostac jeszcze uszkodzone.Pytam poniewaz jestem obecnie w angli i chce sie zorientowac o ewentualnych szkodach zeby w warsztacie nienaciagneli mnie na zbedne koszta.Za odpowiedzie z gory chlopaki dziekuje :th:

Opublikowano

Mogły się uszkodzić wahacze, drążek kierowniczy z końcówką a w najgorszym wypadku mogła uszkodzić się przekładnia, ale najprawdopodobniej coś się stało z wahaczami które trzeba będzie wymienić.

Sorki za błędy :embarrassed:

Opublikowano

bez względnie wszystkie wahacze do wymiany

Opublikowano

Ja miałem identyczą sytuacje z 2 tyg temu jechałem co prawda Audi 80 i też babeczka stopu nie zauważyła i w sumie lekko pukneła w koło. Potem kumplowi zaczeło ściągać samochód pojechaliśmy do mechanika i okazało się że prócz wachaczy jest do wymiany drążek kierowniczy i amortyzator bo się skrzywił a wiadomo że jak jeden to trzeba i drugi amorek, także troche go to wyniosło

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No wlasnie wachacze to nie wszystko amortyzator jest tez dos czuly a w najgorszym przypadku tez i punkty mocowania zawieszenia mogly ulec uszkodzeniu

Opublikowano
  • Autor

samochod odebralem od mechanika.Powiedzial ze tylko zbierznosc sie przestawila zaplacilem 50 funtow i to wszystko samochod dobrze jedzie nic nie znosi a wiec mialem chyba duzo szczescia.dzieki za odpowiedzi