Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] MOT - Przegląd w UK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie dla kolegów z UK :)

Krótkie pytanko :) Czy jadąc na MOT na felgach 19" nie będą sapać, że te koła są za duże albo coś w tym typie

Czy lepiej załozyc ori 17"??

MOT mam dopiero na kwiecień czyli jeszcze daleko ale jestem ciekaw :)

Opublikowano

rozmiar kół nie ma nic wspólnego z przeglądem-jak chcesz,to sobie nawet 21 cali wrzuć :wink4: jedyne,co będą sprawdzać na tych kołach,to ilość bieżnika,jaki pozostał

Opublikowano
  • Autor

Opony są nowe więc sie nie przejmuję :)

Chciałem sie tylko upewnić bo nigdy nie wiadomo z tym narodem :)

UK i tak mnie rozkłada na łopatki tym, ze każde koło może mieć inna opone i jest git :blink:

Do czarnych szyb z przodu się czepiają?? albo do HID-ów??

Opublikowano

do hidów nie czepiają się ,gdzie ja robię przeglądy, policja tez nie zatrzymuje,ale szyby na pewno sprawdzają

Opublikowano
  • Autor

to w takim razie pojadę tam gdzie nawet do szyb nie będą się czepiać :rolleyes:

Opublikowano

miałem na myśli VOSA nie tych,co robią MOTy :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A co z tym VOSA?? bo to moje pierwsze auto w UK :embarrassed: do nich tez trzeba jechać??

Opublikowano

A co z tym VOSA?? bo to moje pierwsze auto w UK :embarrassed: do nich tez trzeba jechać??

VOSA ,to jak w Pl Inspekcja Ruchu Drogowego

Vehicle and Operator Services Agency (VOSA)

Opublikowano
  • Autor

Oglądałem już ten filmik na ich stronie, ale ogólnie do czasu aż mnie nie złapią to nic mi nie zrobią nie :wink4: szyby mam delikatnie przyciemnione i nie rzucają się w oczy.

Dzieki Dominik

Opublikowano

szyby sprawdzają czujnikiem-przykłada od wewnętrznej strony auta czujnik i sprawdza ile tego światła tam wpada-nie wiem,jakie są normy,ale pewnie podobne ,jak w Pl

to samo z głośnością auta, emisją spalin,naciskiem na oś,ale to już ciężarówki-oni są od tego,mają swoje miejsca i kontrolują wszystko,co się dzieje na drogach,ale z szybami-to przypadkowo można się władować,podczas kontroli-Policja woła wtedy jednostkę VOSA i ci sprawdzają,bo policja nie ma takiego sprzętu na pokładzie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

No czaję

Policja ma taki sprzęt bo kiedyś (3 lata temu) mnie zatrzymali bo fotoradar zrobił mi fotosa a że stali niedaleko to za mną wystartowali i mnie zatrzymali, może dlatego, że byłem na PL blachach. oprócz dmuchania w balonik, wyciągnęli walizeczkę i chcieli sprawdzać przyciemnienie szyb tzn. jeden z policjantów ale drugi stwierdził, ze jest ok! i mnie puscił po stwierdzeniu, że mam wolniej jeździć.

Super policjanci :decayed:

Opublikowano

Dokładnie. Większość radiowozów drogówki w uk jest wyposażona w urządzenie do mierzenia przepuszczalności światła, także z foliami bym nie szalał... jak trafisz na miłego gościa to każe na miejscu tylko zerwać folie, ale może skończyć się w najgorszym wypadku zholowaniem na parking policyjny.