Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Prośba o ocenę alhambra AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logi 003 008 011 po małym chipie

dotyczy seat alhambra 1,9 TDI AFN

dodam że auto z nizszych obrotów ładnie się zbiera -- spalanie w normie a przy spokojnej jeździe nawet niższe - test po przejechanych 400km

mini_003.jpg

mini_008.jpg

mini_011.jpg

orientacyjne wykresy z 3 i 4 biegu

3_BIEG_WYKRES.jpg

4_BIEG_WYKRES.jpg

Opublikowano

logi 003 008 011 po małym chipie

dotyczy seat alhambra 1,9 TDI AFN

dodam że auto z nizszych obrotów ładnie się zbiera -- spalanie w normie a przy spokojnej jeździe nawet niższe - test po przejechanych 400km

mini_003.jpg

mini_008.jpg

mini_011.jpg

soft kiepski

zasada dzialania limiterow paliwa jest nieznana osobie, ktora to robila

brak regulacji doladowania w programie [overboost ponad 2400 mbar]

zrob 001 i 004 dynamiczne, a pewnie bedzie widac kolejne "kwiatki" ...

Opublikowano
  • Autor

004 rozumiem ale po co 001? to samo jest w 008 tyle że bez napiecia cco w zasadzie.... no dobra ... a temperatura to wiadomo jaka ma być ---- bez tego logów nie ma sensu robić.

racja turbo poszlo ostro!

Ale jest małe ale logi robione na 3 biegu i cos mi się wydaję że przy tym przyspieszeniu na 3 biegu zadziałała bezwładność układu podciśnienia bo w normalnych warunkach nikt tak nie jeździ w trzeciej sekundzie od startu logów 2400 ...... - plus programu że obyło sie bez notlaufu -- raczej chyba

zrobie logi na 4 biegu i zobaczymy wtedy

a propos przyzwolenia gnoju na tłoki na starcie bo chyba w poprzedniej wypowiedzi o to chodzi -- alhamberka to dość duży gnojowóz ze sprawą wagi i oporu powietrza i trochę owsa trzeba by to rozbujać -- to nie audiczka + 200kg przy tym samym zaladunku i 40 cm oporu powietrza w górę.

Ale na pewno mozna to poprawić --- ale zadowolenie jest!!!!!!! a spalanie w tym samym przedziale!!!! a jaki starcik!!!!

Opublikowano

004 rozumiem ale po co 001? to samo jest w 008 tyle że bez napiecia cco w zasadzie.... no dobra ... a temperatura to wiadomo jaka ma być ---- bez tego logów nie ma sensu robić.

racja turbo poszlo ostro!

Ale jest małe ale logi robione na 3 biegu i cos mi się wydaję że przy tym przyspieszeniu na 3 biegu zadziałała bezwładność układu podciśnienia bo w normalnych warunkach nikt tak nie jeździ w trzeciej sekundzie od startu logów 2400 ...... - plus programu że obyło sie bez notlaufu -- raczej chyba

zrobie logi na 4 biegu i zobaczymy wtedy

a propos przyzwolenia gnoju na tłoki na starcie bo chyba w poprzedniej wypowiedzi o to chodzi -- alhamberka to dość duży gnojowóz ze sprawą wagi i oporu powietrza i trochę owsa trzeba by to rozbujać -- to nie audiczka + 200kg przy tym samym zaladunku i 40 cm oporu powietrza w górę.

Ale na pewno mozna to poprawić --- ale zadowolenie jest!!!!!!! a spalanie w tym samym przedziale!!!! a jaki starcik!!!!

to jest soft z allegro, badz znaleziony na necie ... szkoda auta na te wydumki ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

widać że osoba która robiła czipa dopiero uczy się, słyszy że gdzieś dzwonią ale nie wie w którym kościele..

zajmij się przeładowaniami turbiny, albo vgt się przycina albo układ sterowania kuleje, może to być wadliwa gruszka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

zrobiłem nowy wsad dodam że boostlimiter i SVBL ustawione ( svbl w oryginale 2500 o 230mbar wiecej od turbo max...) może pomyliłem sie i źle wyszukałem adres 053E2 i 3D3E2 boost limiter 05874 i 3D874

dodam że obniżyłem SVBL jest teraz o 50mbar wyższe od maksymalnego turbo

auto nie wpada w tryb awaryjny ale przeładowuje..... w poczatkowej fazie i późno wstaje

poniżej logi

stage_1.jpg

stage_1_moc.jpg

Opublikowano

001 to podstawa :) ale kiedys to zrozumiesz, z takim przeladowaniem dlugo ona nie pozyje :evil:

sam to robiles ?

Opublikowano

zrobiłem nowy wsad dodam że boostlimiter i SVBL ustawione ( svbl w oryginale 2500 o 230mbar wiecej od turbo max...) może pomyliłem sie i źle wyszukałem adres 053E2 i 3D3E2 boost limiter 05874 i 3D874

dodam że obniżyłem SVBL jest teraz o 50mbar wyższe od maksymalnego turbo

auto nie wpada w tryb awaryjny ale przeładowuje..... w poczatkowej fazie i późno wstaje

poniżej logi

stage_1.jpg

stage_1_moc.jpg

jeszcze dluga droga przed Toba, zeby to jakos akceptowalnie wygladalo, bo jak na razie cos zmieniasz tylko nie wiesz co dokladnie za co odpowiada i po co zmieniasz ...

Opublikowano
  • Autor

patrzycie na koniec sznurka a jeszcze trzeba patrzeć na początek bo w oryginale też tak pompuje i pytam się dlaczego Alhambra tak ma że svbl w oryginale na 2500 a turbo w serii na 2275!! podniosłem tylko na 2300

co do boost to 2320

mniemam że turbo do czyszczenia albo coś ze sterowaniem bo w serii też wypompowuje 2450 w tym samym miejscu

dawki podniosłem minimalnie i minimalnie więcej przeładowało...

Opublikowano

czytaj ze zrozumieniem ... :wink4:

Opublikowano

100 zyli za godz szkolenia :polew:

Opublikowano
  • Autor

macie rację !!!

pomylilem wsady zamiast modyfikować ori wsad podpaliłem wydumkę z neta bo miała opis ori.....

Juz jest wszystko OK wsad poprawiony daweczki lecą ok turbawka lekko przeładowuje ale niewiele troche juz latek ma ale ja nie daje w palnik za duzo więc do czyszczenia jest na pewno i kolektorek też.

popatrzcie chwila nieuwagi i ile mozna namieszać......

dzieki za wszystkie uwagi pozwoliły mi znaleźć trop.

SVBL w ori jest na 1990 a ja uczepiłem sie tego internetowego wsadu z 2502 ..... no przypaliłem

Pozdrawiam

Nie myli sie tylko ten co nic nie robi

Opublikowano

pokaz logi :gwizdanie: