szymonb Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam zmieniłem za pomocą VCDS kontrolkę zapięcia pasów w B6 2002r. Teraz po włączeniu zapłonu kontrolka świeci się parę sekund niezależnie od tego czy zapnę pas czy nie. Chcąc ją wyłączyć rozumiem, że tam gdzie wpisałem w kodowaniu 02 to teraz muszę wpisać 00 i kontrolka na stałe będzie wyłączona. Pozdrawiam
wrclaguna Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Wchodziles w kodowanie zegarow ? Kodowanie 00 xx1:? Opcje +00 = 1. K-Number (Europa / USA / Reszta świata) +01 = Mniejsze Pojemność zbiornika paliwa (All-Wheel-Drive) +02 Pasów bezpieczeństwa = (NAR życia - do 45 / 2004) +04 = 3. K-Number (Rental Cars) +08 = 2. K-Number (Australia) ? 00xx x1: Kraj 0 = Niemcy (D) 1 = Rest of World (RŚ) 2 = USA (US) 3 = Kanada (CAN) 4 = Wielkiej Brytanii (GB) 5 = Japonia (JP) 6 = Arabii Saudyjskiej 7 = Australia (AUS) 00xxx 1: Ostrzeżenie pasów bezpieczeństwa 0 = brak konieczności zapięcia pasów (lub NAR życia) 3 = pasów bezpieczeństwa USA i Kanada (NAR nowy)
szymonb Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Opublikowano 18 Lipca 2011 Tak wchodziłem w kodowanie zegarów i zmieniłem w opcjach na +02.
tommy-cichy Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Witam, rodzice poprosili mnie żebym zakodował im kontrolkę pasów bo mama ma tendencje do płacenia mandatów;) Weszłem w kodowanie licznika i fabrycznie miał ustawione kodowanie 00000 zmieniałem na 02003 i po właczeniu zapłonu kontrolka się zapala lecz gaśnie po jakimś czasie i jadąc też się nie pali.W czym może być problem brak czujnika? W mojej A4 też to zakodowałem i niestety nic się nie pali.
julo23 Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 Może ktoś zrobić zdjęcia jak to wygląda na FIS-ie ?
Rekomendowane odpowiedzi