Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Falowanie obrotów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Od jakiegos czasu probuje sie uporac z falowaniem obrotow w 1.6 adp. Nie koniecznie na jalowym co np przy wysprzeglaniu musza np 10 x spasc na np 500 i ponad 1300 az w koncu sie uspokoja. Kilka razy juz czyscilem przepustnice i robilem adaptacje wagiem- adaptacja przebiega wzorowo. Aczkolwiek nie daje to zadnego skutku. Zadnych dzior i peknietych przewodow w podcisnieniu nie mam.

Na vagu na zaplonie w blokach pomiarowych pokazuje mi 3.95 stopnia na przepustnicy w spoczynku a przy max wcisnietej pokazuje jakos 85, costam. A przy wlaczonym silniku na jalowym oscyluje miedzy 3 a 3.5 Tak powinno byc? Czy moze mam uwalona przepustnice? Gdzie jeszcze szukac problemu? Vaga moge podpiac w kazdej chwili wiec czekam na podpowiedzi. Zadnych bledow nie wywala. Nic. Zero. Czasami z rana tak mi sie wachaja obroty ze silnik potrafi zgasnac przy hamowaniu i wchaniu obrotami. Zauwazylem ze caly czas pokazuje mi temperature zasysanego powietrza na 19.5 stopnia. Zobacze jeszcze jutro z rana. Moze w przeplywce mi sie uwalil czujnik od temp albo gaziarze cos juz tam grzebali i ustawili jedna wartosc zeby im latwiej bylo mieszanke dostroic. Jakies pomysly co do tych obrotow?

Opublikowano

U mnie też nie było błędów. Wyczyściłem przepustnice, przepływomierz i nic to nie dało. Przeszło po wymianie zapłonu tj. świece, kable, kopułka , palec oraz filtra paliwa.