Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Problemy z Pompą/Sterownikiem ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

gdy jadę nagle zaczyna mi auto samo hamować, i dzieje się tak dopóki nie zaświeci się kontrolka ABS, potem się wyłącza lecz nie zawsze się ona zaświeca, odłączyłem wtyczkę od ABS i problem przestał występować tylko teraz nie wiem co go powoduje czy sterownik czy pompa, a jeżeli pompa to mam pytanie czy jeżeli mam pompę 614 111 B to czy mogę założyć inną np. z literką A ?? Prosiłbym o jak najszybszą odpowiedź i może ktoś ma taką pompę na sprzedaż ?

Pozdrawiam

Opublikowano

to nie wina pompy tylko sterownika

najpierw ten element wymien

aaa i zapomnij o wyciaganiu pompy i zastepowaniu jej inna

bedziesz mial problem z odpowietrzeniem hamulcow

a wierz mi z tym nie ma zartow[br]Dopisany: 25 Lipiec 2011, 13:27_________________________________________________vag cos pokazuje ?

Opublikowano
  • Autor

Spokojnie już nie raz odpowietrzałem układ hamulcowy po totalnej rozbiórce i złożeniu go na nowo, ale masz racje nie jest to szybkie i przyjemne, to wyjmę ten sterownik i poszukam sprawnego, bez ABS też się dobrze jeździ tylko wkurza mnie to że nc innego mi nie wyświetla na zegarach tylko błąd, VAG-a nie podpinałem bo niestety nie posiadam ale widać będę musiał sobie sprawić. Wielkie dzięki za pomoc.

Opublikowano

sprawdz czy nie masz zapowietrzonego układu hamulcowego a jeżeli to sterownik uwalony to by pompa ABS buczała,pracowała po wyłączeniu auta,macha do góry i tuż przy tej wtyczce co odłączona będzie słychać,pompę można vagiem odpowietrzyć w razie co, a i ona sama jak jest włączona to heble nie zablokują.

Opublikowano

pompę można vagiem odpowietrzyć w razie co

w tym przypadku nie ma takiej mozliwosci

Opublikowano

sorki w b6 tak odpowietrzałem pompę.

Opublikowano
  • Autor

Sprawdziłem Vagiem i wyskakuje "00302 Zwolnienie zaworu cewki ABS (J106)" wszystko w sumie fajnie tylko nie wiem o co biega z tym ... Wyskoczył jeszcze ten błąd "00290 P1726 Sygnał prędkości kół ABS #4 (lewy tył) zakres / działanie – G46" ale potem okazało się że po prostu był nie podpięty.