Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRB] Świst przy odejmowaniu gazu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju.

pozdrawiam

Opublikowano

witam

przyłączę się do tematu gdyż mam coś podobnego ale w B5 AKN. Dodatkowo dziś zauważyłem ze osłona termiczna turbo jest okopcona. Auto w tej chwili nie ma mocy i troszkę kopci na czarno przy mocniejszym butowaniu. Turbo jest po regeneracji, jak i od razu olej i filtr zostały wymienione, jak u kolegi wyżej.

komputer nie pokazuje żadnych błędów.

Opublikowano

witam,

przy obrotach od 2000 w górę, po odpuszczeniu gazu słychać świst, czy to nieszczelność przewodów od coolera do turbiny, czy może coś innego. Dodam że stało się to po wymianie filtrów i oleju.

pozdrawiam

byc moze kupiles nieoryginalny olej

witam

przyłączę się do tematu gdyż mam coś podobnego ale w B5 AKN. Dodatkowo dziś zauważyłem ze osłona termiczna turbo jest okopcona. Auto w tej chwili nie ma mocy i troszkę kopci na czarno przy mocniejszym butowaniu. Turbo jest po regeneracji, jak i od razu olej i filtr zostały wymienione, jak u kolegi wyżej.

komputer nie pokazuje żadnych błędów.

skoro oslona turbo jest okopcona znaczy jest nieszczelnosc strony wydechowej - zle zamontowana turbina

fakt gwidu moze sygnalizowac niewlasciwa regeneracje.

Opublikowano

witam,

pozdrawiam

Nie wiem czy w tych modelach montowane były PDF ? Bo jesli tak, to sprawdź czy nie został usuniety. Po usunieciu PDF swist taki moze sie wydobywać z wydechu.

Opublikowano

witam panowie mam podobny probem co koledzy ale ja to mam nie zawsze do i u mnie to jest do 2000 tys obrotow z prawej strony slychac niby to swist a takie tercie moj woz to a4 b7 brd 2.0 170km mial moze ktos kiedys takie cos lub wie czego moze byc przyczyna?

Opublikowano
  • Autor

witam,

pozdrawiam

świst spowodowany był nieszczelnością układu wydechowego, dokładniej to nieszczelność powstała w kołnierzu na katalizatorze, po kilku dniach jazdy pojawiła się większa dziura i po odpalaniu przy otwartej masce można było zauważyć kłębek spalin. Po zaspawaniu problem znikł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam.

To i ja się podepnę :) u mnie jak turbina schodzi z obrotów do tak lekko zazgrzyta (zawór wymieniony na org oleje filtry wymienione) dalej kopci i zgrzyta. dziś jeździłem z vagiem i pokazywał że przepływomierz daje złą masę powietrza. aha sztanga ładnie chodzi turbo suche. :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Proszę o fachowa poradę :hi: