Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 AVANT 2.0 TDI 125 kw DPF Ubywanie płynu chłodzącego G12 i kontrolka oleju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupiłem miesiąc temu w niemieckim salonie powyższy samochód. Po powrocie do Polski zauważyłem, że ubywa różowy płyn do chłodzenia i cyklicznie po 45 min. zapala się kontrolka oleju, chociaż stan jest prawidłowy. Wystarczy podnieść maskę i kontrolka znika. W salonie, którym kupiłem samochód dostałem gwarancje VVD PerfectCar, więc ponownie pojechałem do nich aby dokonać naprawy. Po 5 dniach oddali mi samochód, w którym wymienili zawór EGR.

Wracając do Polski wszystko było OK ale już na drugi dzień kiedy jechałem do pracy i stałem w korkach płynu zaczęło znów ubywać i cyklicznie zapala się kontrolka oleju. Zauważyłem też lekkie kołysanie samochodu na boki w czasie np. stania na światłach.

Mam jeszcze pytanie, czy gwarancja ( 6 lat od pierwszej rejestracji lub 150.000 km ) którą dostałem w niemieckim salonie obowiązuje w polskich.

Opublikowano

Nie wiem jak jest w audi ale kolega sprowadził toyotę i było u niego 150tys lub 4 lata gwarancji. tez ubywało płynu i wyganiało przez zbiorniczek wyrównawczy. Okazało się iż w Polsce podłego to gwarancji :naughty: a ledwie załapał się bo miał 149tys nalatane. Naprawili mu auto, koszt naprawy w serwisie wystawiony na ponad 18tys. Zmieniali nawet tłoki............ silnik ropowóz 2.0 Zadzwoń do najbliższego aso i spytaj[br]Dopisany: 01 Sierpień 2011, 18:32_________________________________________________Skoro masz audi uzupełnij profil :good:

Opublikowano

Gwarancja w pl Ciebie nie dotyczy, ja- tak jak ty kupilem w gebelsowni na gwarancji z czego juz kilka razy bylem u nich na serwisie-z powodu kołysania budą. Aktualnie wywalam wałki i zmieniam ten cholerny naped pompy oleju

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj zrobiłem test na Co2 w płynie chłodzącym, ale jest wszystko ok. We wtorek mają sprawdzać mi endoskopem, może to coś wykaże. Wszystko skłania się jednak, że to głowica.

Opublikowano

kolego muszę Cie zmartwić,

w 2.0tdi wadą fabryczną były mikropęknięcia głowicy niewidoczne gołym okiem, charakteryzują się właśnie ubytkami płynu chłodzącego ;/

jest tego dużo na forach bądź porostu wpisz temat w google

ogólnie ludzie z tym jeżdżą ale zawsze warto mieć przy sobie troszkę płynu bądź koncentratu.

w aso koszt głowicy całkiem uzbrojonej tylko bez wtrysków to 5tys, w hurtowni motoryzacyjnej mój znajomek sprzedaje takie głowice gołe (do przełożenia) za 2tys tej samej firmy co w aso. AMC[br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 13:15_________________________________________________p.s. Dziwi mnie że ASO nie robi żadnej akcji serwisowej bo problem jest na duuuuużą skalę :kwasny:

Opublikowano

Ubytki płynu to w tych silnikach pęknieta głowica albo wydmuchana uszczelka pod głowicą. Uszczelka to mniejszy problem pęknięta głowica o już duży wydatek. Ciekawi mnie tylko czemu test co2 nic nie wykazał. Daj znać co i jak. ps jak mi ubywało płynu nie dużo co jakiś czas balem się że to głowica na szczęście tylko uszczelka poszła. :decayed:

Opublikowano

no to jest tragedia żeby człowiek się cieszył jak mu uszczelka pod głowicą pójdzie :)

Opublikowano
  • Autor

Niestety ale endoskop nic nie wykazał, pozostaje mi tylko napisać e-maila do niemieckiego serwisu z objawami i ustalić termin wizyty.

Opublikowano

wątpię aby endoskop coś pokazał, przeważnie są to mikropęknięcia nie widoczne gołym okiem