create2fight Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 wczoraj zmienilem u siebie olej silnikowy (1.8 Turbo APU) poprzedni wlascicel jezdzil na pol syntetyku wiec kupiłem taki sam a dokladnie mowic Mobil 1 10W40 i wtym momecie zaczely sie schody. po zagrzaniu sie oleju pomiedzy 1500 a 2000 obrotow swieci kontrolka cisnienie oleju . pierwsza rzecza jaka zrobilem to wymiana czujnike cisnienia oleju i dalej nic nastapnie zmienilem jeszcze raz filtr oleju i dalej lipa. I w zwiazku z tym mam pytanko czy mieliscie jakies dziwne historie zwiazane z Mobilem bo ja juz slyszalem kilka dziwnych akcji z nim zwiazanych . no i po drugi jaki olej zalac , co proponujecie ?? temat, prosimy o prefixa z przodu.... pre_pl
Gość Murzyn Opublikowano 9 Lutego 2008 Opublikowano 9 Lutego 2008 mam rozumiec ze wymieniles olej i nie wymieniles równoczesnie filtra?? Kazdy olej podrabiaja, wiec trza kupic z pewnego zrodla
create2fight Opublikowano 9 Lutego 2008 Autor Opublikowano 9 Lutego 2008 wymienilem filter glupi nie jestem olej był kupowany w sklepie u znajonego tak ze raczej 100% pewnosci ze to nie szmelc
Rekomendowane odpowiedzi