Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B5] stycznik odcinający pompę paliwa po przełączeniu na LPG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gdzie sie za zwyczaj monyuje odcięcie pompy, i czy mozna to sobie tak samemu odłączyc bez zadnego podpinania pod kompa?

Opublikowano

można sobie samemu zrobic, ale chyba nie myślisz że na publicznym forum ktoś Ci napisze gdzie ma to zamontowane :wink4:

Opublikowano

sory troche moze napisze jasniej chodziło mi o stycznik który odcina pompe jak sie przełacza na gaz żeby pompa nie pracowała to jest montowany przy pompce czy w innym miejscu???

Opublikowano

Jeżeli producent instalacji nie przewidział osobnego odcięcia zasilania pompy paliwa przy przełączaniu na LPG to nie kombinuj i zostaw tak jak jest.

Opublikowano

Ostatnimi czasy wręcz odchodzi się od procedury odłączania pompy paliwa podczas pracy na gazie, ale jak byś się uparł to kabel od pompy znajdziesz w skrzynce bezpieczników (od tyłu oczywiście). Osobiście nie polecam!

Opublikowano

a mam jeszcze takie pytanko może ktoś wie. jakie sa oznaki ze pompka zaczyna siadać? ja mam taki problem ze audo mi nie chce zapalic za pierwszym razem tylko za drugim albo za trzecim. :confused4:[br]Dopisany: 13 Luty 2008, 19:04 _________________________________________________a gdzie zazwyczaj znajduje sie taki stycznik bo ja to mam zamontowane i chciałbym to odłaczyc

Opublikowano

Musisz sprawdzić kable zasilające pompę, przy zbiorniku lub jak pisał mateogda w skrzynce bezpieczników.