Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wtryski do lpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie do posiadaczy podtlenku lpg :kox:, chodzi mi o położenie listwy z wtryskiwaczami jedni się upierają, że muszą być ustawiane pionowo inni, że nie ma znaczenia :mysli:

Opublikowano

Inaczej kolego. Zaleca się aby wtryski stały. Ale ja w poprzednim aucie miałem na boku teraz też mam na boku. Chodzi o to, że na stojąco ciężko jest je wepchnąć i zamknąć maskę. Dlatego gaziarze kładą je. Ale tak jak napisałem u mnie leżą i wszystko jest ok. Szwagier jeździ moim poprzednim autem tam wtryski też są położone i już 3 lata jest OK. Instalka BRC.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

U mnie też jak kupiłem auto to były na leżąco, ostatnio troche pogrzebałem i okazało się że wężyki miały inna długość :wallbash: i przy okazji zamocowałem listwe prawie w pionie :decayed: i jest duża poprawa ale to pewnie przez te wężyki.

Opublikowano

Wtryski mają być umieszczone pionowo na jak najkrótszych wężykach, gdy są umieszczone poziomo zbiera się w nich brud powoduje rozkalibrowanie i spadek wydajności.

Opublikowano
  • Autor

Wężyki mają po 16cm ciężko założyć krótsze :mysli: chyba że ktoś ma na to patent bez ingerencji w osłone silnika

Opublikowano

Witam! Ja mam wtryski zamontowane pod kolektorem, położone bokiem. Dzięki temu można dać trochę krótsze wężyki. Ja mam wtryskiwacze MED - listwa jest dosyć spora i tylko tam można je było sensownie zamontować. :)

Opublikowano

Też mam leżące, na pokrywie zaworów - zaizolowałem watą mineralną, bo szczerkały na tej pokrywie jak diesel. Chciałem je ustawić na stojąco, niestety za mało miejsca pomiędzy maską a silnikiem, a w przestrzeń pomiędzy osłoną świec a samymi świecami nie ma co probować, bo wogóle już miejsca 0 :decayed: pół roku na leżących i różnicy w działaniu na STAGu nie widać. Wtryski Valteka.

Opublikowano

Wtryski mają być umieszczone pionowo na jak najkrótszych wężykach, gdy są umieszczone poziomo zbiera się w nich brud powoduje rozkalibrowanie i spadek wydajności.

po to sa filtry i tankowanie na dobrych stacjach a nie u zenona w stodole :wink4: