Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[INNE] Chłodniczka spalin , przewód PROBLEM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , bmw 5 2.0 d 136 ps ... (wiem forum audi, ale też miałem i dalej korzystam z forum. i oczywiście licze na pomoc )

Mianowicie problem polega na Tym że przepala się mi przewód który znajduje sie za chłodniczką spalin , co powoduje utratę mocy.

Wymieniłem już 3 w Tym Tygodniu z czego 2 z aso i jeden ze szrotu (musiałem bo za duże koszta)...

po założeniu wszystko jest okej . ale to już 3 i zaczynam bankrutowac (w sumie ponad 600zł za kawałek rurki)

Mianowicie co może byc powodem ? Podkreslam że nie mam ubytków płynu chłodniczego , nie mam ubytków oleju (za to coraz mniej pieniędzy i coraz to wiekszy problem) ! PROSZĘ O POMOC !! ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Opublikowano

Powodem jest temperatura spalin albo słaby materiał z którego ten przewód jest wykonany. Przepala się najbardziej w czasie rozgrzewania silnika kiedy to jeszcze chłodnica spalin nie jest aktywna. Nie znam szczegółów budowy silnika z Twojego auta bo nie podałeś jego oznaczenia ale nie zastanowiłeś się nad całkowitym odłączeniem chłodnicy spalin wraz z wyjściem spalin z kolektora wydechowego do zaworu EGR ?

To chyba będzie najtańsza i jednorazowa ingerencja by problem nie powracał.

Opublikowano
  • Autor

up^^[br]Dopisany: 16 Sierpień 2011, 18:52_________________________________________________ :kox: Pomocy .. :naughty:

Opublikowano

szyku, jesteś w stanie podać nam kod silnika (jego symbol z wlepy w dokumentach samochodu lub z bloku silnika ?

Każdy silnik, w którym zainstalowano fabrycznie system recyrkulacji spalin czyli EGR ma ciut ograniczone tym systemem wartości normalnej jego pracy w celach ekologicznych. Wywalenie systemu EGR i chłodnicy spalin (ma za zadanie polepszenie jego parametrów mimo jego fabrycznego okaleczenia) i na tym właśnie polega wycięcie EGR i chłodnicy spalin - zarówno mechaniczne jak i programowe by nie dopominał się o te zmiany sterownik silnika i na tym to głównie polega. Jesteś zarejestrowany na forum BMW ? Jeśli tak to koledzy powinni Ci to wszystko wyjaśnić i pomóc w ustaleniu kodu/symbolu Twojego silnika i moźliwości wycięcia EGR i chłodnicy spalin a jeśli nie to podaj kod silnika a trochę poszukam za Ciebie (o ile forum BMW będzie dostępne bez konieczności rejestracji się na nim).

Opublikowano
  • Autor

szyku, jesteś w stanie podać nam kod silnika (jego symbol z wlepy w dokumentach samochodu lub z bloku silnika ?

Każdy silnik, w którym zainstalowano fabrycznie system recyrkulacji spalin czyli EGR ma ciut ograniczone tym systemem wartości normalnej jego pracy w celach ekologicznych. Wywalenie systemu EGR i chłodnicy spalin (ma za zadanie polepszenie jego parametrów mimo jego fabrycznego okaleczenia) i na tym właśnie polega wycięcie EGR i chłodnicy spalin - zarówno mechaniczne jak i programowe by nie dopominał się o te zmiany sterownik silnika i na tym to głównie polega. Jesteś zarejestrowany na forum BMW ? Jeśli tak to koledzy powinni Ci to wszystko wyjaśnić i pomóc w ustaleniu kodu/symbolu Twojego silnika i moźliwości wycięcia EGR i chłodnicy spalin a jeśli nie to podaj kod silnika a trochę poszukam za Ciebie (o ile forum BMW będzie dostępne bez konieczności rejestracji się na nim).

dzięki wielkie za pomoc :) poprostu zatkałem go przy zaworze oraz przy wlocie do silnika :) i odrazu lepiej :) po problemi , dziękuje jeszcze raz .. pozdrawiam .. :))