MBK76 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Witam, jestem na forum nowy ale troszkę już poczytałem. Niestety nie odnalazłem informacji które mogły by mi pomóc... Zacznę od początku. Kupiłem piękną A4 B6 bardzo ładnie wyposażoną. W skład wyposażenia wchodziła między innymi navi RNS-D. Niestety nie było płytki w zestawie. Poszukałem trochę na necie i znalazłem "kopię zapasową takiej płytki" nagrałem na byle jakiej CD bo autor tematu wspomniał że on nagrywał na takich i jest ok. niestety komunikat jaki ukazał się od razu moim oczom to "zła cd" Pomyślałem że kupię lepszej jakości nośnik i spróbuję. Tak też uczyniłem. Wybór padł na sony. Nagrałem jedyneczką wg instrukcji (czyli za pomocą odpowiedniego profilu), załadowałem płytkę i... komunikat "trwa inicjalizowanie systemu nawigacji" - jakoś tak. Komunikat świecił się ze 2 minutki i znowu "ZŁA CD" ;( Pytanie jest takie: czy może jeszcze coś nie tak robie bądź źle dobieram wersję map, czy może coś z czytnikiem? Jakieś sugestie? Pomysły? Wiecie skoro już jest taki "telewizorek" to fajnie by było gdyby to zadziałało. A może jest na forum ktoś z Lublina lub okolic kto ma jakąś starą a działającą płytkę żeby to przetestować? Byłbym bardzo wdzięczny
Dastin Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 musisz próbować na rożnych programach i różnych płytkach, aż zaskoczy. Nie wiem czy czytałeś ten wątek: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=194128.0 ale tam jest podane jak nagrać i gdzie znaleźć dobre mapy. Tylko próby cie ratują.
MBK76 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 ale pytanie takie czy to nie jest problem z laserem skoro czyta i zaczyna uruchamiać i po jakimś czasie "ZŁA CD"
Dastin Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 może byc i wina lasera, ale u mnie też się tak działo, az w końcu zaskoczyło
MBK76 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Bo znalazłem na necie plytke do kupienia... i jestem juz w desperacji wiec nawet jestem sklonny kupic tylko czy sie nie okaże że też nie ruszy...
Rekomendowane odpowiedzi