Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Śmierdzący bagażnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od czerwca, kiedy kupiłem mojego Avanta B5 męczy mnie dziwny zapach (żeby nie powiedzieć smród) w bagażniku. Wyprałem już tą wykładzinę dolną i wyczyściłem dokładnie całą wnękę na zapaso koło. Trochę pomogło, ale dalej coś zajeżdża. Za nadkolami, w schowkach, na ich "podłodze" znalazłem takie dziwne smarowidło.

SANY0023-1.JPG

Z początku pomyślałem, że skoro jest z obu stron, to jest to jakaś konserwacja nadwozia, ale coraz bardziej skłaniam się ku teorii, że to spadek po poprzednim właścicielu - coś tam się rozlało po prostu. Macie też taki smalec w schowkach Avanta? Jeśli nie to po prostu zmyję ten syf.

Opublikowano

Ostatnio rozbierałem u siebie padło, ani śladu takiego czegos, wszedzie goła sucha blacha :wink4:

Opublikowano

To jakiś wosk do konserwacji. U mnie też jest, u znajomego w Skodzie Fabii to samo więc nie jest to źródło zapachu. Musisz rozebrać cały bagażnik, wyczyścić, poprać tapicerki i powinno być ok.

Może też to być od wilgoci w bagu.

Opublikowano

jak najbardziej od wilgoci, proponuje również zajrzeć z tyłu pod dywan pasażerów :wink4:

Opublikowano

Koniecznie też sprawdź otwory odpływowe w tych wnękach bagażnika. Możliwe że ten wosk je pozapychał, ja u siebie je udrożniałem.

Opublikowano
  • Autor

Jak robiłem instalkę audio to z przymusu wybebeszyłem większość tkanin. Na pewno nie tak skutecznie jak Ty Kowi ;), ale zajżałem w większość zakamarków. Nie czyściłem jednynie boczków w bagażniku, bo się bałem że się porozklejają, ale widzę że będę musiał. Mimo wszystko chyba wyczyszczę ten wosk. Na cholerę mi on w środku auta? Poza tym planuję tam zabudowę audio i z tym smalcem mi nie po drodze.