Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] G12+ czy rozcieńczać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po pierwsze co to za szajs jest, nigdy byc czegos takiego nie zalal, nastepnie jest to koncentrat wiec trzeba rozcieńczyć:D

Opublikowano

Kup prawdziwe g12+ albo jego zamiennik z FEBIego a nie jakiś Pan Samochodzik a koncentrat rozcięcza się wodą destylowaną

Opublikowano

I też nie koniecznie choć nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem nie jednokrotnie że G12 rozcieńczać z wodą zwykłą, woda destylowana uszkadza czujnik w zbiorniczku wyrównawczym osadza się na niego coś i nie działa poprawnie, wtedy zbiorniczek do wymiany. [br]Dopisany: 24 Sierpień 2011, 20:14_________________________________________________Febi to nie firma produkująca a więc też nie wiadomo co tam jest zalane skąd to pochodzi, chcesz coś wiarygodnego to np. NESTE Superjaahytinneste prawdziwe G12 3 litry koncentratu koszt około 90zł, droge ale prawdziwe i dobre.

Opublikowano

lub Valvoline maxfile:D drogie ale na maxa dobre sam zalewam to do Swojej b6

Opublikowano

Ja leje G12 Febi i nic się nie dzieje, cenowo też spoko :good:

Opublikowano

panowie a można zalac cały układ samym g12 bez rozcieńczania? bo u mnie leży 6 litrów tego i akurat bym miał,i napewno by nie zamarzło mi w zime hehe oczywiście oryginalnego z aso.

Opublikowano

Nie wiem jak to wpłynie na pompę wody duża gęstość = duże opory . Z tego co pamiętam to rozcieńcza się go w proporcjach:

1l G12 : 1l H2O : do -36stC

2l G12 : 3l H2O : do -24stC

3l G12 : 2l H2O : do -52stC

Ja proponuję zalać 1:1 a resztę płynu opylić ;)

Opublikowano

Ja jeżdzę od kilku lat na febim i jedno co wiem to, że nie zamarza. A jak sprawdzić w jakim stopniu jest dobry to nie mam zielonego pojęcia :gwizdanie: Jedno jest pewne moze febi nie jest na "maxa dobry" ale daje radę.[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 22:37_________________________________________________

panowie a można zalac cały układ samym g12 bez rozcieńczania? bo u mnie leży 6 litrów tego i akurat bym miał,i napewno by nie zamarzło mi w zime hehe oczywiście oryginalnego z aso.

Ile za opakowanie chcesz z wysyłką?

Muszę zerknac w kartkę bo chyba w tym roku pora na wymianę glikolu.

Opublikowano

Ja jeżdzę od kilku lat na febim i jedno co wiem to, że nie zamarza. A jak sprawdzić w jakim stopniu jest dobry to nie mam zielonego pojęcia :gwizdanie: Jedno jest pewne moze febi nie jest na "maxa dobry" ale daje radę.[br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 22:37

Spróbuj coś takiego http://www.autochemia24.pl/product-pol-717-Prestone-tester-plynu-chlodniczego.html zakupisz to pewnie w każdym większym markecie. Koszt ok 20 zł a sprawdzisz w jakiej "kondycji" masz płyn chłodniczy ;)