Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Piszczy klima.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kiedy włączam klimę na zimnym silniku to coś piszczy, dźwięk dobiega z silnika, jak wyłączę klimę to nie piszczy, czy to pasek albo łożysko jakieś? co powiecie? jakby co to mniej więcej jaki koszt naprawy??

Opublikowano

piszczec moze pasek , wez zoabcz czy nie jest luzny a jezeli nie to sprobuj polac delikatnie woda jak przestanie piszczec to napewno pasek .... to bedzie najtansze rozwiazanie :) jak to nie bedzie pasek to trzeba bedzie szukac dalej , moze rolka na napinaczu paska , mozesz ten ja sprawdzic czy nie piszczy ... [br]Dopisany: 25 Sierpień 2011, 07:00_________________________________________________mozesz to zrobic bez kanalu sciagnac pasek i posprawdzac czy nie ma luzow itd ....

Opublikowano

u mnie tezpiszczala klima powymianie paska i przesmarowaniu lozyska na napinaczu pask aklimy wszystko ustalo. Moze u Ciebie tez tak bedzie

Opublikowano

ja obstawiam na pasek.

Opublikowano

Przyczyną może też być sama sprężarka klimy, znajomy miał taki problem w Passacie B5 z AFN'em. Sprężarka powoli się zacierała i za każdym włączeniem klimy piszczała :/

Opublikowano

skoro piszczy tylko przy włączonej klimie to obstawiam że dźwięki te pochodzą ze sprężarki

Opublikowano

Ja miałem za mało naciągnięty pasek...w momencie włanczania klimy zaczynał popiskiwać na wolnych obrotach a niekiedy(szczególnie jak motor był jeszcze zimny) bardzo donośnie,jak wyłonczyłem klime to cisza....po dociągnięciu paska już całkowita cisza.