Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.9. TDI 116 KM 2001 - drżenie silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, Panowie - jak bardzo trzęsie się, drży, czy jak to nazwać silnik jak w temacie, na biegu jałowym? Chodzi o to, że ten który obserwowałem wydaje mi się za bardzo "rzucać". Dodam, że w czasie jazdy nie stwierdziełm jakichś szczególnie wielkich wibracji :disgust:

Pozdrówka

Opublikowano

dwumas :mysli:

Opublikowano

2mas pewnie sie konczy

Opublikowano

Witam, Panowie - jak bardzo trzęsie się, drży, czy jak to nazwać silnik jak w temacie, na biegu jałowym? Chodzi o to, że ten który obserwowałem wydaje mi się za bardzo "rzucać". Dodam, że w czasie jazdy nie stwierdziełm jakichś szczególnie wielkich wibracji :disgust:

Pozdrówka

delikatnie drży ale tak prawie niezauważalnie,powiem z doświadczenia kolega podjechał afn_em i ja ajm_em i jego zdecydowanie głośniej pracował, jak stały obok siebie to mojego nie było słychac :wink4:

najlepiej jeszcze jakbyś go zdjagnozował vag_iem.

Opublikowano
  • Autor

2mas pewnie sie konczy

Hej. Hmm, jeśli to dwumas - to czy po przebiegu prawie 200 tys to normalne czy prawie normalne? A może silnik był zarzynany? Dodam, jeśli to może mieć znaczenie, że sprzęgło łapie dość wysoko (ale ponoć A4 tak ma - nie wiem, do tej pory nie jeździłem A4 ...) :disgust:

Ile - pi x oko - może kosztować naprawa? THANKS.

Opublikowano

przy tym przebiegu,dwumas moze jak najbardziej byc padniety.

jego trwalosc jest uzalezniona od stylu jazdy. duzo jazdy po miescie- w korkach, ostre starty spod swiatel. ostre przyspieszane przy niskiej predkosci obrotowej silnika, powoduja przenoszenie ogromnego momentu przez elementy kola dwumasowego. i jego wieksze zuzycie.

Opublikowano

a np. raz mi sie zdarzyłko- (jak szukalem miejsca do zaparkowania) bite pół godziny jedynka stop jedynka stop i po pewnym czasie kiedy ruszalem samochod zachowywal sie jak by mial zgasnac tak jakbym za mało naciskał pedał gazu, az całym samochodem trzesło.

kiedy zaprakowalem i wrocilem po 3 godzinach problem zniknął od tamtej pory nic podobnego si nie zdarzyło ale co mogło byc przyczyna?

Opublikowano

2mas pewnie sie konczy

Hej. Hmm, jeśli to dwumas - to czy po przebiegu prawie 200 tys to normalne czy prawie normalne? A może silnik był zarzynany? Dodam, jeśli to może mieć znaczenie, że sprzęgło łapie dość wysoko (ale ponoć A4 tak ma - nie wiem, do tej pory nie jeździłem A4 ...) :disgust:

Ile - pi x oko - może kosztować naprawa? THANKS.

U mnie poleciało przy 120tys km...