Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ACK] 2.8 30v długo kręci zanim odpali

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo :hi::rolleyes::confused4:

Opublikowano

czujnik polozenia walu...

Opublikowano

Witam, mam problem z moim 2.8 30v rok 99, autko długo kręci zanim odpali ok 4-5s. nie wiem czym to moze być spowodowane dodam, że silnik pracuje dobrze, ładnie się kręci pracuje równo :hi::rolleyes::confused4:

wiesz ja tak miałem po założeniu instalki gazowej, pojechałem do gazowników i kopa podpiął coś pokręcił i wszystko wróciło do normy, byłem zdziwiony, szkoda tylko że nie chciał mi powiedzieć co zrobił :confused4:
Opublikowano

wiesz ja tak miałem po założeniu instalki gazowej, pojechałem do gazowników i kopa podpiął coś pokręcił i wszystko wróciło do normy, byłem zdziwiony, szkoda tylko że nie chciał mi powiedzieć co zrobił :confused4:

jest gaz ;)

Opublikowano

Miejsce pobytu: Włocławek

Województwo: -

Model: A4 B5

Silnik: ACK 2.8 193PS

Instalacja LPG: Tak

Rodzaj napędu: FWD

Nadwozie: Limuzyna

Rocznik: 1999

Spalanie:

miasto 18L trasa 12L

Wiadomości: 17[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 13:40_________________________________________________

ale on nie ma chyba gazu...

Opublikowano
  • Autor

witam, podłączyłem auto do vaga i wyskakuje błąd 17746 ( czujnik położenia wałka rozrządu strona 1, przerwa lub brak osprzętu) i dziś pogrzebałem i znalazłem niepodłączoną kostkę trzy pinową z różowym wkładem i nigdzie nie mogę żadnego wtyku ani kostki w to wpiąć! Proszę o pomoc gdzie szukać czujnika!

zdjcie0298n.jpg

By

[br]Dopisany: 28 Sierpień 2011, 13:57_________________________________________________Panowie proszę ponownie o pomoc w lokalizacji czujnika!

Opublikowano

czujnik masz w prawym górnym rogu z tyłu głowicy.zdejmij osłonę z głowicy odepnij rure dolotu powietrza i zobaczysz czujnik coś w kształcie kołka :hi:

Opublikowano
  • Autor

Panowie jestem już głupi :embarrassed::no: nadal nie wiem gdzie znajduję się czujnik odpowiedzialny za błąd 17746 ( czujnik położenia wałka rozrządu strona 1, przerwa lub brak osprzętu), kolega PRZEMEK 2800 twierdzi, że czujnik wygląda jak kołek i znajduje się pod rurą pod dolotem w glowicy, szukałem na allegro tego czujnika i tam są na sprzedaż tylko okrągłe tzw czujniki halla, kostka nadal wisi nie podpięta sam już nie wiem od czego jest :wallbash: :wallbash: :wallbash::hi::confused4:

Opublikowano

nie kołka tylko okrągły.tu masz jak wygląda ten czujnik http://moto.allegro.pl/czujnik-polozenia-walka-rozrzadu-audi-2-6-2-8-nowy-i1776702003.html a i przepraszam za błąd w tej głowicy co pokazałeś na zdjeci ten czujnik jest z przodu w górnym rogu za osłoną paska rozrządu z tylu jest napinacz jak

Opublikowano

czujnik polozenia walu...

wiedzialem :):)