Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 1Z] Wyciek z węża wspomagania -pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy wiem że nie ten dział ale potrzebuje pilnej pomocy- cieknie mi wąż ten od pompy do maglownicy i nie mogę znaleźć takiej używki więc zamówiłem dziś od B4 1Z ten wąż -da się go zamontować u mnie?? generalnie długość ta sama tylko tam do magla widze że te zakręty inaczej są wygięte :wallbash:

podejdzie ?? a może ma ktos taki do sprzedania??

pozdro i jeszcze raz sory że tu wstawiam wątek ale sprawa jest pilna ;([br]Dopisany: 30 Sierpień 2011, 18:35_________________________________________________może ma ktoś chociaż zdjęcie (albo z etki szkic) jak to u mnie wygląda bo nie widze za bardzo za maglem :wallbash:[br]Dopisany: 30 Sierpień 2011, 19:30_________________________________________________koledzy czy któryś z tych wezy podejdzie do mnie? ;(

http://moto.allegro.pl/waz-przewod-rura-wspomagania-audi-80-b4-1-9-tdi-i1753138159.html

http://moto.allegro.pl/waz-plynu-wspomagania-passat-b5-1-9-tdi-lukow-i1785230177.html

dzięki z góry za odpowiedź

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

nie wiem ,czy już rozwiązałeś swój problem :gwizdanie:

prościej (nie mając etki :wink4:) wykonać telefon do aso(lub w ostatecznosci podjechać) ,na podstawie numeru vin podadzą Ci numer Twojego węża lub numer jaki może go zastąpić np. z vw ,skody ,czy seata

Opublikowano

Z tego co kojarzę to AHU ma taki sam.. a jak byś wziął na wymiar żeby dorobić to nie wchodzi w grę ???

Wejdź na stronę http://www.volpex.com.pl/ tam dorabiają węże ciśnieniowe. skontaktuj się z nimi bo robią to za grosze... mojemu kumplowi do B5 1.6 dorobili idento z końcówkami i nie zapłacił dużo. a na pewno duuuużo mniej niż w ASO i jeździ już ponad rok i igła

Pozdro

Opublikowano

węże tego typu mają zaworki wewnątrz :cool1:,więc trzeba kupić używkę ori lub nówkę z aso ,pierwsza wersja jest zdecydowanie tańsza :wink4:

Opublikowano

węże tego typu mają zaworki wewnątrz :cool1:,więc trzeba kupić używkę ori lub nówkę z aso ,pierwsza wersja jest zdecydowanie tańsza :wink4:

No zapewne tak jest.. podrzuciłem tylko możliwość taką, u mojego kumpla działa bez żadnego problemu :hi:

Opublikowano

z jakiegoś zapewne powodu te zaworki ,ktoś ,kiedyś tam wymyślił :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

kupiłem używke od Paska TDI bo okazało się że jak kupiłem auto to miało już dorabiane wcześniej -zakuwane węże i ktoś zapomniał o zaworku właśnie po środku no i pompa wyła, dobrze ze nie wymieniałem bo teraz na ori wężu jest Git :)

zakuć można spokojnie tylko trzeba pamietać o tym zaworku posrodku-reguluje cisnienie do magla podawanego przez pompe płynu

pozdro i dzięki za odp.

Zamykam temat.

Opublikowano

Możesz powiedzieć o jaki zaworek chodzi?

Opublikowano
  • Autor

Kolego na wężu ciśnieniowym powinieneś zobaczyć mniej więcej po środku złącze węża i to właśnie jest ten zawór.

Opublikowano

1802378350

w którym miejscu?

Opublikowano
  • Autor

na dolnym zdjęciu masz tuż przy rogu z prawej strony takie coś jak złącze zaprasowane

pod zewnętrzną osłoną weza (guma naciągnięta na węża ) kolego, sprawdź czy na całym wężu masz taką samą srednicę, tu napewno nie masz bo ja widze na focie zakuty zawór jakieś 30cm od lewej strony .

pozdr