Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Jaki numer pompy wspomagania do mojego a4?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam maly problem, podczas jazdy przy skrecaniu kierownica slysze dziwne buczenie.

rowniez w momencie kiedy maxymalnie skrece kola to slysze taki dziwny dzwiek w momencie kiedy jest opor na kieronicy juz.

myslicie ze to moze byc pompa wspomagania?

jesli tak to jaka pompa bedzie pasowala do mojego quattro?

vin:

wauzzz8e75a047266

Opublikowano

Takie same objawy na kierownicy szczególnie na wolnych obrotach daje walnięte sprzęgiełko alternatora i jest to dużo częściej występująca awaria. Ja właśnie dziś odebrałem autko po wymianie tego badziewia i wszystko wróciło do normy. Kupiłem rolkę/sprzęgiełko INA w Intertaemie po max zniżkach warsztatowych za niecałe 100 Pln. Dodam, że są dwa typy rolek i trzeba sprawdzic po Vinie. Dziwnym trafem rolka kupiona zgodnie z VIN nie pasowała do mojej sztuki i musiałem ją wymienić na tą drugą - prawdopodobnie miałem wcześniej wymieniony alternator. Sprawdź napierw czy to nie ta rolka bo wymiana pompy wspomagania to 10 x droższa historia.

Pozdrawiam.

Opublikowano

w momencie kiedy maxymalnie skrece kola to slysze taki dziwny dzwiek w momencie kiedy jest opor na kieronicy juz.

to jest właśnie objaw sprzęgiełka na alternatorze... tak jak Artur napisał

PS: długo z tym nie jeździj :wink4:

Opublikowano

mam podobne objawy jak koledzy powyżej, nie znam się niezbyt na tym, ale czy chodzi o coś takiego:

http://allegro.pl/sprzeglo-alternatora-audi-a4-a6-vw-passat-nowe-ina-i1765539158.html

:good: - tylko zwróćcie uwagę na ilość rowków przy zakupie... bo o ile się nie mylę to były 2 rodzaje (węższe i szersze)

wytrzymuje to zwykle 60-80tyś km więc wcześniej czy później i tak się trafi... jak się zatrze i są objawy jw to pasek wytrzyma może z 1000km... później problem

jak piszczy na maksymalnym skręcie to na 99% to...

dla pewności można sprawdzić... jedna osoba wyłącza silnik a druga patrzy na wirniki (w szczelinach alternatora) jeśli zatrzymają się od razu to wymiana sprzęgiełka... jeśli po ok. 1 sekundzie sprzęgiełko działa...

gdzieś to było opisane dokładniej także można poszukać :wink4:[br]Dopisany: 04 Wrzesień 2011, 20:43_________________________________________________

w 25 sekundzie się kolega bawi sprzęgiełkiem...