sosna22222 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Witam tak sie sklada ze mam zatartą spręzarke wiem ze musze zrobic tzw plukanie klimatyzacji moje pytanie jest nastepujace czy jestem w stanie sam to zrobic np przedmuchac uklad powietrzem sprezonym?? prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OLO_GDA Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 nic sam nie zroibsz, jedziesz do serwisu gdzie nabija klime, podlacza Ci fure do maszyny co obslyuguje klimy i najpierw podcisnieniowo oproznia uklad do zera a potem go napelnia jak nelzy, oczywiscie najpierw musisz wymienic kompresor, alb zlecic to im. plukanie i naplenienie ukladu powinno byc ponizej 200pln. przechodzilem przez to w zeszlym roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Iceman Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 to co opisałes niema nic wspólnego z płukaniem instalacji klimatyzacji robi sie to zupełnie w inny sposób i nie sprężonym powietrzem.... poza wymianą spręzarki pozostaje wymiana lufki która bedzie zabita opiłkami metalu ze zmielonej sprężarki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemciotorun Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 tylko nie powietrzem..... bo wilgoci do ukladu narypiesz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sosna22222 Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 jakie sa szacunkowe koszty jesli ktos wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Italiano Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 http://moto.allegro.pl/search.php?string=a4+kompresor&from_showcat=1&category=49184&country=1 Tu masz parę linków, podzwoń i zapytaj ile chcą. Tylko radzę od sprawdzonego sprzedawcy kupować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7JK8 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Iceman witam mam pytanie gdzie znajduje się ta lufka, bo w moim audi klima ma małą wydajność i może że ona jest przypchana, a nie wiem która to część układu żeby poszukać i wymienić. Byłem u jednego "fachowca" od klimy i pytałem się o lufke to nie wiedział czy coś takiego jest. Jeszcze się ciepło nie robi więc chce się zabrać za to przed upałami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi