Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Problemy po wymianie czujnikow abs

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam koledzy

Od pewnego czasu świeci mi się abs i kontrolka ! podłączyłem vag-a wyszły do wymiany trzy czujniki prawy przód i dwa tyły, błąd G44,G45,G46.

Dziś wymieniłem wszystkie trzy i co? :shocked: abs zgasł a po przejechaniu 20m to samo pali się abs i !. Na vag-u znów pokazuje trzy czujniki do wymiany, o co chodzi :wallbash:.

Proszę o rady

Pozdro[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2011, 21:37_________________________________________________Może jest jakaś osoba w okolicy łódzi która by na to zerkneła

Pozdrawiam

Opublikowano

ale jak pokazuje do wymiany?? jaki błąd??

sprawdź w blokach pomiarowych podczas jazdy pomiary z czujników bo daję głowę że masz zbyt dużą przerwę i trzeba je wcisnąć :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Wciskałem te czujniki ile się dało, chyba. No i w trzech czujnikach przed wymianą i po jest zła przerwa?

Opublikowano

Wciskałem te czujniki ile się dało, chyba. No i w trzech czujnikach przed wymianą i po jest zła przerwa?

jasne że może byc ale tego nie zobaczysz. tak jak mówiłem zapnij VAG-a i sprawdź bloki pomiarowe i będziesz wiedział...a jakie błędy pokazuje sprawdzałeś??

Opublikowano

Witam koledzy

Od pewnego czasu świeci mi się abs i kontrolka ! podłączyłem vag-a wyszły do wymiany trzy czujniki prawy przód i dwa tyły, błąd G44,G45,G46.

Dziś wymieniłem wszystkie trzy i co? :shocked: abs zgasł a po przejechaniu 20m to samo pali się abs i !. Na vag-u znów pokazuje trzy czujniki do wymiany, o co chodzi :wallbash:.

Proszę o rady

Pozdro[br]Dopisany: 01 Wrzesień 2011, 21:37_________________________________________________Może jest jakaś osoba w okolicy łódzi która by na to zerkneła

Pozdrawiam

Przyjedź w niedzielę na spota pod REAL'a na JP II, to pomyślimy :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=22268

Opublikowano
  • Autor

Panowie takie mam błędy, nie wiem o co chodzi z tymi blokami pomiarowymi? a dziś sprawdziłem przedni czujnik - mówiłam że wszedł na max aż obcierał o tarczke abs. Nic nie pomaga, pomocy ;([br]Dopisany: 02 Wrzesień 2011, 19:21_________________________________________________

110902_163929.jpg

Opublikowano

kolego mam ten sam problem. Przed wymianą vag pokazywał błędny sygnał z czujnika, wymieniłem czujnik, przejechałem 20m i to samo abs swieci i znów bład czujnika pokazuje

Opublikowano
  • Autor

Czytałem coś tutaj o sterowniku pompy abs, może to? :mysli:[br]Dopisany: 02 Wrzesień 2011, 20:31_________________________________________________Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?

Opublikowano

A może by tak zdjąć z tyłu piasty i wyczyścić grzechotkę bo często koroduje i szczeliny są zbyt słabo czytelne dla czujnika i wpisuje błąd ale po osiągnięciu jakiejś prędkości.

Jedź 15km/h przez np5 min a później zwiększaj prędkość. Jak sięzapali ABS to powtórz kilka razy test jak będzie wybijał ABS przy tej samej prędkości to na 100% grzechotki są do czyszczenia.

Lub jak masz vag-a to zrób jak koledzy radzą , bloki pomiarowe.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Mam ten sam problem z dwoma tylnymi czujnikami. Wymieniłem na nowe i dalej te same blędy po przejechaniu 20m. Przy hamowaniu z dużej prędkości czuć jakby ten abs się załączał. Czy ktoś moze znalazł rozwiazanie na ten problem.

Opublikowano

a dobrze ustawiłeś odległość czujników ABS od pierścieni ?

Opublikowano

Wciśnięte do konca i delikatnie wysunięte o jakiś milimetr.

Opublikowano
  • Autor

witam

sprawa rozwiązana. wymieniłem sterownik ABS i po problemie, kontrolki pogasły, ABS działa. na allegro pompę ze sterownikiem wyrwałem za 60zł. wymieniłem sam sterownik a pompa mi została :>

Opublikowano

A czy przy uszkodzonym sterowniku vag nie powinien wykrywać błędu sterownika a nie czujników?

Opublikowano

nie koniecznie, bardzo często pokazuje błędy wszystkich czujników mimo, że są ok i nie były ruszane ....... a sterownik można naprawić

Opublikowano
  • Autor

szkoda czasu na naprawy próbowałem i w końcu kupiłem drugi javascript:void(0); :good:

Opublikowano

Jeszcze wyczyszczę wszystko i ponownie ustawie te czujniki, jeśli to nic nie da to będę myślał o sterowniku.

Opublikowano

Jak będziesz czyścił to przed zakręceniem siodła od zacisku wsuń czujnik i sprawdź czy czasem ten pierścień co czyta czujnik nie jest w jednym miejscu odsunięty bo ja tak miałem. Ktoś chciał być dokładny i po włożeniu czujnika chyba młotkiem dobił i był krzywy ten talerzyk z nacięciami ale to wtedy błąd mi wywalało dopiero jak jechałem więcej niź 70km/h bynajmniej tak było u mnie.