Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Domykanie szyb z kluczyka - przestało działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:hi:

Jak w temacie pewnego dnia zniknęło mi domykanie szyb przez niefabryczny alarm, jak sprawdziłem z kluczyka też nie działa. W związku z tym mam pare pytań po przeszukaniu kilku for wyczytałem iż w B5 modułu komfortu jako takiego nie ma - a niektóre jego funkcje pełni pompka centralnego w bagażniku (jeśli to złe info proszę o poprawienie).

Z modułem domykania szyb - o ile można to tak nazwać nie da się połączyć VAGiem. To by się zgadzało bo w sterowniku centralnego (35) do software coding można dodać tylko domykanie szyb z pilota przy fabrycznym alarmie (+00064), nie ma natomiast nic w temacie domykania z kluczyka.

Znalazłem pare przypadków że software coding było 00000 a domykanie z klucza działało- stąd mój wniosek że w tym wypadku VAGa moge sobie "schować".

Dodam że niedomykanie szyb zbiegło się w czasie z zanikiem sygnału włączonych świateł - obstawiam że obie funkcjonalności poszły z dymem. (znalazłem na forum jak wymienić brzęczek w zegarach, ale o domykaniu ani słowa)

Pytanie zasadnicze:

Co steruje tym domykaniem szyb w B5 i gdzie tego szukać?

:mysli:

Opublikowano

:hi:

Pytanie zasadnicze:

Co steruje tym domykaniem szyb w B5 i gdzie tego szukać?

:mysli:

Steruje moduł,który znajduje się w pompce centralnego zamka a całość jest umieszczona z prawej strony w bagażniku.

Opublikowano
  • Autor

czyli wniosek z tego taki że skoro przestało działaćto moge szukać nowej pompki centralnego :co:

a wiesz może na której kostce i jaki sygnał powinien się pojawiać (+ czy -) na wyjściu z pompki?

Kombinuje bo może da się to w prosty sposób ominąć zakładając przekaźnik..

Opublikowano

To jest sterowane - ale nie pamiętam na której kostce.Znajdź to w bagażniku może zawilgło,rozbierz delikatnie i posprawdzaj wszystkie luty może gdzieś nie łączy

Opublikowano
  • Autor

Właśnie rozebrałem już wszystko i poprawiłem luty przekaźników- wody nie strwierdzono jedynie sporo nalotu z grafitu w środku. Zastanawiam się nad wymianą tych przekaźników, może któryś z nich nawalił.

-----------------------------------------------------------------

edit. Wczoraj dołożyłem do zegarów termometr - bo nie było przez co dopiąłem zegary zupełnie. Po poskładaniu wszystkiego w całość zaczął działać brzęczek od świateł i o dziwio szyby i szyber znów się domykają. W związku z powyższym przestaje szukać problemu. :decayed: