Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AKE] Zatrzaśnięta maska w A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich miłośników audi

Do kilku miesięcy jeżdżę takim statkiem i powiem "poezja"

Moje audi to Malutka A4 z silnikiem 2,5 180PS z 2002.

Oprócz większych lub mniejszych remontów przydarzyła mi się taka kłopotliwa sprawa.

Wczoraj otworzyłem maskę jednak ją zaraz zamknąłem bez domykania, przejechałem 5 metrów i ponownie chciałem ją otworzyć .Podchodząc zauważyłem że maska się domknęła sama .Chciałem ją otworzyć ale dźwignia wewnątrz nawet nie drgnęła a potem po kilku próbach szarpania maską i dźwignią linka się albo urwała lub spadła no i kaplica. Nie mogę otworzyć maski. Ma ktoś z was na to jakiś patent, co zrobić z tym fantem? :wallbash:

Opublikowano

u mnie jak zatrzasnęła mi się maska to mechanik zdemontował przedni gril i kluczem 10 odkręcił 3 śrubki znajdujące się przy masce

Opublikowano
  • Autor

widzałem ale u mnie jest troszke inny silnik a tym samym nieco mniej miejsca

[br]Dopisany: 19 Luty 2008, 16:22 _________________________________________________Niestety maska nadal zamknięta. Męczyłem się dziś 6 godzin i nic. Byłem nawet u mechanika ale nawet on sobie z tym nie poradził.

Bardzo proszę jak ktoś może to niech wrzuci zdjęcie miejsca gdzie zapina się linkę[br]Dopisany: 20 Luty 2008, 00:04 _________________________________________________ :> Udało się maska otwarta. Jednak nie jest to łatwa operacja. Zacznę od tego że w modelu z silnikiem 2,5 V6 jest raczej nie realne aby ją otworzyć od spodu. Byłem nawet u znajomego i dokładnie obejrzałem zamek. Po powrocie do domu ponowne męczarnie przez godzinę i nic. Doszedłem do wniosku że raczej od spodu tego nie otworze dlatego podjąłem decyzje o wyjęci atrapy. No i kolejny problem jak ją wyjąć żeby jej nie uszkodzić i lakieru dookoła. Ale i o tym pomyślałem, oglądając zamek u kolegi sprawdziłem jak zamocowana jest atrapa. Zdejmując grill należy najpierw zdejmować jego górną część naginając lekko do dołu i solidnie jednym ruchem szarpnąć jego górną część. Po wyjęciu góry reszta sama wyskoczy. Potem jest już z górki , na zaczepie maski są trzy śrubki na 10 klucz należy je odkręcić i maska otwarta.

Opisałem to ponieważ jest to nie lada problem.

• 4 lata później...
Opublikowano

dopiszę, również miałem ten sam problem....to najlepszy sposób dla tych co mają V6

dodam tylko od siebie.... żeby zaopatrzyć się w jakieś długie szczypce do uchwycenia nakrętki gdy ją wykręcimy...

inaczej wpadnie nam gdzieś w komorę silnika w momencie podnoszenia maski i możemy jej nie znaleźć...ja tak mam wlaśnie....szukam i szukam ale jej nie widzę...muszę zamówić w ASO nową...:facepalm: