Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Srebrny A4 B6 AWX - zew. S-line/CLH/DRL/BiXenon/PDC P+T/kier. MF/skł. lustra/RNSE + Cam. P+T inne..

Lukasz_mk2

Rekomendowane odpowiedzi

Nie miałem żadnych problemów z soczewka, poza tym że moduł nie załączał się po napięciu z alternatora tylko normalnie podłączyłem go pod włącznik świateł

Moduł mam taki: 

https://allegro.pl/oferta/modul-swiatel-dlugich-dziennych-drl-dzienne-7048038914

Modułu już nie zmienię, trochę na to za późno już. Staram się znaleźć cokolwiek aktualnie gdzie tą diodę wlutować, żeby się pozbyć tej drgającej przysłony. 

2 godziny temu, majten8 napisał(a):

Modułu już nie zmienię, trochę na to za późno już. Staram się znaleźć cokolwiek aktualnie gdzie tą diodę wlutować, żeby się pozbyć tej drgającej przysłony. 

Niestety tu ci nic nie pomogę, ale myślę że najlepszym rozwiązaniem byłoby napisać do sprzedawcy i opisać mu problem. Może coś podpowie, a jak nie, to mu zwrócisz moduł, bo to on powoduje Twój problem.

6 godzin temu, Lukasz_mk2 napisał(a):

Niestety tu ci nic nie pomogę, ale myślę że najlepszym rozwiązaniem byłoby napisać do sprzedawcy i opisać mu problem. Może coś podpowie, a jak nie, to mu zwrócisz moduł, bo to on powoduje Twój problem.

Powiedz mi jeszcze, bo tu patrzyłem po temacie DRL coś napisałeś o zmianie DRL z H7 na halogen bo się bix męczy, jak się męczy? Chodzi o to że przy każdym zapaleniu się H7mki klapka elektromagnesu była w pozycji długich?

Tak mi się wydawało, że tak będzie, ale klapka od bix się nie podnosi więc nie drążyłem tematu i zostałem z drl w h7

Jakoś inaczej to podłączyłeś że ominąłeś przesłonę?

Nie, podłączyłem to normalnie pod światła długie, ale jest niższe napięcie niż 12v, bo światła świecą na 30% mocy, więc przysłona się nie rusza. Też czytałem o problemach z przysłoną, ale po podłączeniu modułu przykładałem ucho do lampy i przysłona nawet nie drgnie. Z tego co pamiętam to podłączałem kable na wyjściu z mce a nie przy lampach.

Też mam wszystko po mce, tylko przy 30% drżą przesłony. Już przy 55% przesłona się przestawia, ale dalej buczenie słychać, tyle co nic ale słychać. Czyli są jakieś różnie jeśli chodzi o lampy na to wychodzi.

A powiedz mi jeszcze coś odnośnie tego przełącznika świateł bo rozumiem że masz go z B7 założonego. Kabelkologia była taka, jak w przypadku zmiany przełącznika z A na B? Chcę ten z B7 z końcówką D założyć, ale też czy tak samo obsłuży on clh i czujnik zmierzchu jak  ten z końcówką B

Edytowane przez majten8

przełącznik CLH i DRL nie ma nic wspólnego z przełącznikiem świateł, ważne tylko abyś miał przełącznik świateł z funkcją "auto" oraz 'czujnik zmierzchu"

3 minuty temu, Lukasz_mk2 napisał(a):

przełącznik CLH i DRL nie ma nic wspólnego z przełącznikiem świateł, ważne tylko abyś miał przełącznik świateł z funkcją "auto" oraz 'czujnik zmierzchu"

Ale w przypadku czujnika D, trzeba to podłączyć tak samo, jakbym przechodził z czujnika A na B tak? Bo o to mi się rozchodzi 

Nie pamiętam dokładnie jakie jest połączenie, w tym temacie znajdziesz wszystko:

https://a4-klub.pl/topic/100858-mce-09-moduł-centralnej-elektryki-lusterko-włącznik-świateł-czujnik-światła-coming-leaving-home/

nie chce Cię wprowadzić w jakiś błąd - robiłem to już naprawdę dawnoJak masz moduł leopard to zadzwoń do nich, na pewno nie jesteś pierwszy z tym problemem