Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6/B7] Różnica w lewarku tiptronic a multi - Pilne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuję na gwałt informacji czy jest jakaś różnica między lewarkiem (mechanizmem) zmiany biegów do tipa a multi? Wizualnie wygladają tak samo,ale pewności nie mam więc pytam Was. Jeżeli ktoś się orientuje to bardzo proszę o info bo temat bardzo pilny. Jednoczesnie jeżeli ktoś ma na sprzedaż takowy do skrzyni tiptronic to prosze o kontakt.

Opublikowano

numer czesci daj

Opublikowano
  • Autor

nr. mojego to: 8E2713111F3Q7 a ten na który chce zmienić to: 8E1713041AA tak mi podał sprzedający,chociaż widze ze numer jest krótszy ale moze taki ma być. Z tego co udało mi sie ustalić to oba maja po dwie wtyczki,jedna na 10 pinów i druga na 2

Opublikowano

Twój obecny mechanizm pochodzi z anglika... Numer który podałeś to osłonka wybieraka. Tobie chodzi o cały mechanizm tak?

Opublikowano
  • Autor

tak dokładnie,mechanizm jest z anglika i chce przełożyc na europejską wersje,wtyczki i piny sie zgadzają,pytanie tylko czy coś innego może sie różnic

Opublikowano

Jeśli chcesz przełożyć cały mechanizm... Tip miał numer 8E1 713 041 D (zaznaczam, że jest to numer całego układu cięgien) i ten model stosowano do końca rocznika modelowego 2001 (czyli do połowy 2001). Od tego momentu użyto 8E1 713 105.

Jeśli chodzi o CVT - do końca rocznika modelowego 2003 (połowa 2003) stosowano mechanizm 8E1 713 041 S. Od czerwca 2003 stosuje się ten sam co w tipie (8E1 713 105).

Górę mechanizmu czyli lewarek i płytkę drukowaną musisz rozpatrywać osobno (np. elektronika jest inna dla CVT i tipa). Najlepiej będzie jeśli poszukasz kompletu od TIPa.

Opublikowano
  • Autor

Moja a4 jest z listopada 2001 o ile to coś pomoże,wiem,że najlepiej kupić komplet od tipa,ale problem w tym,że sprzedający na allegro sami nie wiedzą od czego sprzedają te lewarki. Oczywiście mowa o całym mechanizmie,z gałką i metalowa obudowa tak jak na foto

1787399552.jpg

Opublikowano

Wstrzymaj się do jutra - obejrzę wybierak, który mam wyciągnięty z CVT i napiszę Ci, o które numery pytać sprzedawcę i gdzie ich szukać.