Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] wymienione sprzęgło i inne części, biegi nie wchodzą...poratujcie!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem,że nikt już nie wie co to może być-ogólnie auto stoi od 2 tygodni w warsztacie...Otóż było tak ,że ni z tego ni z owego tak jakby wysprzęglik poszedł-typowe objawy;po wrzuceniu na jedynkę dalsze biegi nie wchodziły ,bo pedał sprzęgła nie odchodził,ale jakoś dało się jechać jak się człowiek trochę pomęczył :kwasny:Auto postawiłam do zaprzyjaźnionego mechanika,wymienił wysprzęglik,ale bez zmian i okazało sie ,że sprzęgło całe trzeba było wymienić,bo już prawie przecięło osłonę skrzyni biegów a potem doszła jeszcze pompa,która coś przepuszczała i dlatego nie odchodził pedał sprzęgła i to niby to miało być główną przyczyną awarii-mimo wszystko tak jakby nic to nie dało a jedynie sprawiło,że stanę się lżejsza o parę złotych....nadal nie wchodzą inne biegi jak 1iR...Poratujcie,błagam.........!!!!!!!

Opublikowano

Popraw temat wedlug regulaminu i nazwe popraw :bicz:

Opublikowano
  • Autor

:embarrassed: może być teraz??

Opublikowano

nie

Czytaj regulamin :bicz:

Opublikowano
  • Autor

dobra może byś napisał co sądzisz o moim problemie z autem,bo mnie biała gorączka dopadła i w ogóle nie mam ochoty być chłostaną ;(a że jestem glupią babą i to moje 1 autko to sie nie znam za bardzo na tym... :confused4:

zapoznaj sie z regulaminem

To ostanie ostrzezenie, pozniej bedzie juz kropek

Opublikowano

bejbe, bejbe

regulamin poczytaj

balaganik robisz letki no...

wstaw prefix przy zakladniu watkow i sie nie denerwuj

zaraz ktos Ci pomoze :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Mam nadzieję...a tak poza tym to coś dziwnie warczy ale tak sucho przy ruszaniu-przynajmniej tak było jak jeszcze dało się nim ruszyć ;(tak jakby poduszek pod silnikiem nie było,ale są i dlatego trochę to dziwne...z czym może się to wiązać ewentualnie?

Opublikowano

Czy po wymianie sprzęgła i elementów hydrauliki sprzęgło pracuje normalnie? Jeżeli pracuje normalnie i w zewnętrznym układzie cięgieł zmiany biegów nie ma uszkodzeń to pozostanie rozebrać skrzynię.

Opublikowano
  • Autor

W sumie chyba ze skrzynią jeszcze wszystko ok, mech doszedł do wniosku,że poszczególne elementy nie pasują do siebie(nieodpowiednie zamienniki czy coś) i wymienia teraz sprzęgło na inne,podobno lepsze. Ogólnie to stwierdził,że przez takie kombinowane i źle dopasowane części to wszystko padło, podsumował to tak,że złożyli z byle czego oby tylko auto do Polski dojechało(bo oczywiście się okazało,że sprzęgło i inne części nie były oryginalne). Ok zobaczymy czy ta dzisiejsza wymiana coś da :mysli:

Opublikowano

no i wlasnie to moze byc przyczyna

kiedys mialem podobna sytuacje

docisk w aucie byl z tego samego modelu ale z innego (mniejszego) silnika

efekt byl taki sam

Opublikowano
  • Autor

Właśnie!!!!!!!! :)ale całe szczęście już wszystko ok i pomyśleć,że mi to spać nie dawało po nocach....;)