Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Świezo regenerowane turbo - przeładowanie przy ok 4 tys obrotow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jak w temacie. Przy kick-downie i dokreceniu do ok 4000 obrotów auto za zaczyna potwornie mulic - problem ogolnie znany. Sek w tym ze turbo bylo regenerowane 2 tyg temu. nie mam aktualnie dostepu do Vaga.. Czego to moze byc wina? za co sie zlapac? dodam ze na turbine mam rok gwarancji, al;e moze wina lezy gdzie indziej.. czekam na wasze typy

Opublikowano

sprawdz weze wysokocisnieniowe równiez sztanga teoretycznie moze byc zle wyregulowana

Opublikowano
  • Autor

ten cienki wezyk (twardy) podlanczany w gornej czesci turbiny byl mokry chyba z oleju..moze to jest przyczyna?

Opublikowano

Olej w tym wężyku powoduje że zawór N75 nie reguluje prawidłowo, bo myślę że o tym wężyku piszesz. Jeżeli w wężykach od podciśnień był olej to je wymień. Sprawdź też zawór N75 czy i w nim nie ma oleju.

Opublikowano

Witam,

Mój AFN łapał notlaufa dlatego z jakieś 2 tyg. temu miał czyszczone turbo- diagnoza zapieczone kierownice turbiny. Niestetu w tym tygodniu znowu zaczął łapać muła. Spece stwierdzili, że to wina N75.

Więc może i u Ciebie problem tkwi w tym zaworku. Myślę jednak, że najlepiej jednak byłoby zdiagnozować VAGIEM.

Opublikowano

Witam,

Mój AFN łapał notlaufa dlatego z jakieś 2 tyg. temu miał czyszczone turbo- diagnoza zapieczone kierownice turbiny. Niestetu w tym tygodniu znowu zaczął łapać muła. Spece stwierdzili, że to wina N75.

Więc może i u Ciebie problem tkwi w tym zaworku. Myślę jednak, że najlepiej jednak byłoby zdiagnozować VAGIEM.

he he he ... N75 zaczal normalnie pracowac i dostał zadyszki ... :naughty:

Opublikowano

Spanky, prawdopodobnie tak właśnie jest, dlatego szukam teraz N75 i będę podmieniał :suicide1: Ale przecież po czyszczeniu turbo na diagnozie już wszystko było ok i już ładnie się zbierał.

A jak myślisz u kolegi blaster99 ten sam problem? Chyba bez VAGA się nie obejdzie.

Opublikowano

Spanky, prawdopodobnie tak właśnie jest, dlatego szukam teraz N75 i będę podmieniał :suicide1: Ale przecież po czyszczeniu turbo na diagnozie już wszystko było ok i już ładnie się zbierał.

po czyszczeniu turbulum logi miales wzorowe ...

p.s u Ciebie furak wpada w trynb awaryjny [tak jak bylo przed czysczeniem suszarki] czy poporostu odczuwasz falowanie mocy podczas przyspieszania ... ?

A jak myślisz u kolegi blaster99 ten sam problem? Chyba bez VAGA się nie obejdzie.

przydaloby sie zobaczyc logi .... :wink4:

Opublikowano

p.s u Ciebie furak wpada w trynb awaryjny [tak jak bylo przed czysczeniem suszarki] czy poporostu odczuwasz falowanie mocy podczas przyspieszania ... ?

Furak dochodzi mniej więcej do 3000 obrotw i znów łapie muła, ale nie takiego jak wcześniej. Zgaszę go i znów odpale to się zbiera. Wcześniej za każdym razem tracił moc. Zdażyło się to już z jakieś 3 raz w tym tygodniu. I na co stawiasz?

Opublikowano

Furak dochodzi mniej więcej do 3000 obrotw i znów łapie muła, ale nie takiego jak wcześniej. Zgaszę go i znów odpale to się zbiera. Wcześniej za każdym razem tracił moc. Zdażyło się to już z jakieś 3 raz w tym tygodniu. I na co stawiasz?

jest duze prawdopodobienstwo ze N75 sie zawiesza ... [ale to tylko gdybanie :wink4:]

Opublikowano

to co znowu trzebaby go przegonić z VAGIEM.

CZy VAG prawdę powie jeżeli to N75?

Opublikowano

Spece stwierdzili, że to wina N75.

jacy spece ?

to co znowu trzebaby go przegonić z VAGIEM.

CZy VAG prawdę powie jeżeli to N75?

Vag zawsze mowi prawde ... :naughty:

jak masz mozliwosc to podmien na nowy N75 ...

Opublikowano

jacy spece ?

Paweł z Mineralnej. Ale jeszcze w furaku nie dłubał zajrzał tylko i stwierdził, że prawdopodobnie zawór się przycina.

Nie mam właśnie skąd podmienić zaworka, podjadę tam na podmiankę. Ale myślisz, że zdiagnozować wcześniej VAGIEM, czy już zdać się w pełni na nich?

Opublikowano

jest duze prawdopodobienstwo ze N75 sie zawiesza ... [ale to tylko gdybanie :wink4:]

Paweł z Mineralnej. Ale jeszcze w furaku nie dłubał zajrzał tylko i stwierdził, że prawdopodobnie zawór się przycina.

:naughty:

podjedz na podmiane ... powinno byc dobrze .... :wink4:

Opublikowano

dzięki spanky za radę, w przyszłym tygodniu się umawiam, to dam znać jaki efekt.

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

Vag Vag i jeszcze raz vag he he problem w tym ze mechanicy z vagiem ktorych znam to raczej sami nie bardzo wiedza co sie z tym robi, ale gdy tylko kogos znajde wrzuce logi na forum i bedzie wiadomo..

jeszcze pytanko OT.. jezeli mam sprawna przeplywke to po odlaczeniu jej auto bedzie mialo taka sama moc? bo u mnie nie czuje roznicy w mocy czy jade z podlaczona czy odlaczona przeplywka

Opublikowano

jeszcze pytanko OT.. jezeli mam sprawna przeplywke to po odlaczeniu jej auto bedzie mialo taka sama moc? bo u mnie nie czuje roznicy w mocy czy jade z podlaczona czy odlaczona przeplywka

po odłaczeniu przepływki powinienes zasnac za kierownica .... :naughty:

[to juz jest jakis trop ... :wink4:]

Opublikowano
  • Autor

w taki razie ja juz pól roku bujam sie z niesprawna przepływka i myslalem z to automat go tak muli... a gdy juz wloze inny przeplywomiez to konieczne bedzie uzycie vaga?

Opublikowano

w taki razie ja juz pól roku bujam sie z niesprawna przepływka i myslalem z to automat go tak muli... a gdy juz wloze inny przeplywomiez to konieczne bedzie uzycie vaga?

zanim zaczniesz cos wymieniac [chyba ze masz mozliwosc bezkosztowej podmiany lmm na nowa] zrob pelna diagnoze VAG'iem co by zaoszczedzic czasu,stresu i pieniedzy .... :naughty:

p.s wtyczka od lmm jest prawidlowa wpieta ?

Opublikowano
  • Autor

wtyczka wpieta prawidlowo, gdy na zapalonym ja podlacze silnik delikatnie zmienia kulture pracy[br]Dopisany: 22 Luty 2008, 15:00 _________________________________________________wracajac jeszcze do przeplywomierza to jeden mechanik powiedzial mi jakis czas temu ze jezeli bylby zwalony to po odlaczeniu go auto bedzie mi szlo lepiej...ja odlaczylem a auto idzie tak samo wiec sie tym nie przejmowalem