Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Klimatronik problem G113

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z Czujnikiem pozycji klapy motoru tylnego ciśnienia - G113 jak to naprawić ?nie da sie go wykasować proszę o odpowiedz

[br]Dopisany: 18 Wrzesień 2011, 20:15_________________________________________________czy jest ktoś wstanie mi pomóc prosze się odezwać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

fajnie że podałeś link teraz pytanie czy ten silniczek jest taki sam jak w golfie i czy jest jakaś szansa na jego wymianę bez zdejmowania deski , jeśli ktoś ma zdjęcie tego silniczka proszę podać bo chcę taki zamówić na allegro ale nie wiem nawet jak on wygląda widze wtyczkę od silniczka który idzie gdzieś za wentylator [br]Dopisany: 24 Wrzesień 2011, 19:29_________________________________________________czy ktoś wyjmował ten silniczek prosze opisać jak go wyjąc A4 B5[br]Dopisany: 25 Wrzesień 2011, 14:42_________________________________________________koledzy prosze opisać czy ktoś miał taki problem z klimatronikiem i jak sobie z tym poradził

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

za bardzo nie wiem jak się do niego dostać nie wiem czy nie trzeba ściągać deski aby się do niego dostać :( mógłby ktoś napisać na ten temat silniczek jest gdzieś przed dmuchawą bo zaglądałem tam mam rozpiętą wtyczkę od tego silniczka bo ma chyba zwarcie ostatnio rok temu miałem awarie panela i po naprawie panela gość napisał że powodem uszkodzenia był ten silniczek . Od roku jeżdżę bez niego i jest prawie dobrze to znaczy panel nie miga i wszystkie nadmuchy działają prawidłowo klima też tyko na wyłączonej klimatyzacji szybko parują szyby noi jakiś szum słychać jak by jakaś klapa przed wentylem była nie domknięta po włączeniu obiegu z kabiny szum ustaje[br]Dopisany: 04 Październik 2011, 22:25_________________________________________________jest ktoś na tym forum kumaty w klimatronoikeim

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem jak jest w B5 ale w B6 najpierw ściagnąłem filtr kabinowy - bardzo łatwo sie do niego dostać od strony silnika (od podszybia w komorze silnika). Okazało się, że rzeczywiście kierownice powietrza nie zamykaja się do końca po nacisnięciu odpowiedniego przyciku na klimatroniku. W 5 minut miałem pewność, że coś jest nie tak z silniczkiem.

Do silniczka dostałem się odkręcając schowek - dostep idealny - tyle, że niwygodny bo na leżąco.

Niestety mam B6 i nie wiem jak to wygląda w B5.

Po podpięciu vaga był taki błąd:

1 Fault Found:

00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)

09-00 - Adaptation Limit Surpassed

Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

dzięki kolego u mnie po zdjęciu schowka widzę tylko kostkę idącą do tego silniczka która jest odpięta ,ciekawi mnie jak tam sie dostać bez zdejmowania całej deski . Czy ktoś to robił i da jakieś wskazówki, a czy przy uszkodonym tym silniczku miałeś moze taki objaw że przy wentylatorze na maksa słychać było świst jak by jakaś klapa była nie domknieta i powietrze uciekało , po włączeniu obiegu zamknietego swist ustaje drugi problem to parujące szyby