Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVJ] Multitronic - czy to olej...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zglaszam sie dzis z nietypowym problemem a mianowicie zanika mi pozycja P i N w skrzyni multitronic. W prawdzie jest to audi A6 1.8T CVT a nie moja A4-ka mysle ze to nie robi roznicy. Wyglada to tak: kiedy auto jest zimne odpala i jezdzi OK (tzn wszystkie pozycje skrzyni biegow na wyswietlaczu pokazuja sie normalnie) ale kiedy juz silnik sie rozgrzeje zdarza sie ze z wyswietlacza znikaja (nie odwracaja sie kolory na aktualnej pozycji lewarka skrzyni) pozycje P i N. Dzieje sie tak coraz czesciej co w praktyce uniemozliwia mi odpalenia auta na rozgrzanym silniku. Auto z automatem odpala tylko na pozyji P i N (z gory sorry za taki banal). Musze czekac az silnik calkiem ostygnie i potem wszystko wraca do normy. Zauwazylem tez ze jak auto stoi pod katem (pochylone na prawa strone (strone pasazera) dzieje sie tak rowniez. Zastanawialem sie czy problem tkwi w niedostatecznej ilosci oleju w skrzyni. Z gory podreslam, ze kiedy usterka wystepuje obie pozycje dzialaja, tzn jak dzwignia znajduje sie w pozycji N jest zalaczony LUZ a kiedy P kola sie blokuja (czyli wszystko OK) poprostu nie moge odpalic silnika do ostygniecia. Bardzo prosze o pomoc w tej sprawie bo aktualnie przebywam w Londynie a nie chcialbym tu placic za zbedne naprawy bo jak wiemy nie naleza one do tanich a szczegolnie tutaj.

Opublikowano

Wydaje mi się ,że jakby to była wina oleju to skrzynia by nie pracowała prawidłowo ,nie chciał by ruszać ,szarpał , itp...

Sprawdź stacyjkę , podepnij VAG'a...

Opublikowano

sprawdz poziom oleju. byc moze jest za wysoki. podczep VAG - sprawdz bledy.

Opublikowano

Umowilem sie dzis na wymiane oleju w skrzyni oraz na Vag-a ale to dopiero w przyszly czwartek. Mam nadzieje ze to wystarczy. Dzieki za opdowiedz na zapytanie. pozdrawiam