Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B7] Podpiecie LPG pod stacyjke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z poborem pradu przez instalacje PRINS VSI. Jest ona podlaczona bezposrednio pod akumulator i ciagnie za duzo pradu. Chcialbym ja podlaczyc pod stacyjke zeby odciac zasilanie po zgaszeniu auta. Czy moge to zrobic bez problemow ? Gdzie najlepiej podpiac zasilanie ?

Dzieki i pozdrawiam

Opublikowano

Jeśli instalacja pobiera zbyt dużo prądu, to albo jest nieprawidłowo założona (podłączona) albo jest uszkodzona.

Opublikowano
  • Autor

Nie sadze, instalacja jest raczej zalozona prawidlowo i pobiera prawidlowo prad - jakies 50mA. Problem w tym ze moje autko stoi 1-2 miesiace bez odpalania i te dodatkowe 50mA robi roznice. Dlatego chcialbym je podpiac pod stacyjke.

Jesli uwazasz ze 50mA to za duzy pobor pradu to daj znac.

Pozdrawiam

Opublikowano

Po 2 miesiącach nieodpalania to chyba każdy akumulator może mieć problem z napięciem i to chyba bez względu na założoną instalację.

Opublikowano

To zmienia postać rzeczy, ale nie napisał o tym wcześniej.

Przy tak długim postoju to kup sobie za mniej niż 50 PLN jakąś mini ładowarkę (do podtrzymywania napięcia) do akumulatora i zapodawaj na czas postoju.

Opublikowano

Tylko, że dwa miesiące bez prądu w instalacji też chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem - z jakiegoś powodu ten prąd jest pobierany.

Żeby pamiętać ustawienia pamięć też musi mieć podtrzymywane napięcie.

Tu chyba może tylko pomóc większy aku.(Tyle, że może zajść potrzeba zmiany również alternatora)

Opublikowano
  • Autor

Auto stoi czasami 1-2 miesiace ale akumulator siedzi jakos po 2-3 tygodniach. Aku jest nowy i ma ma 54 Ah. Teraz mam pobor 110mA co daje jakies 79Ah miesiecznie. Pobor bez LPG bylby w okolicac 60 mA co daje jakies 43Ah miesiecznie i to bym chcial osiagnac.

Aktualnie odlaczam kleme z akumulatora a wiec i tak nie ma zasilania LPG. LPG ma zapisane ustawienia w pamieci stalej wiec nie wiem po co mu podtrzymywanie zasilania z aku. Nie mam mozliwosci podpiecia miniladowarki bo auto nie stoi w garazu.

Stad pytanie czy mozna podpiac LPG pod stacyjke ?

Opublikowano

Pobór prądu zbyt duży!

Za normę przyjmuje się poniżej 50 mA w trybie uśpionych sterowników.

Opublikowano
  • Autor

o jakiej normie ty mowisz ? Gdzie ta norma jest niby zapisana ? Nie ma czegos takiego jak norma bo kazde auto ma rozna elektronike, zalozone alarmy albo LPG jak u mnie.

Czy ktos w koncu mi napisze czy mozna podpiac LPG pod stacyjke ? Tylko o ta informacje mi chodzi. Za inne porady z gory dziekuje ale w niczym mi nie pomagaja. Za dlugo walkuje juz ten temat.[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:36_________________________________________________Znalazlem rozwiazanie na niemieckim forum gdzie instalacje PRINSa sa bardziej powszechne. Wysoki pobor pradu , kolo 100mA jest normalny dla aut z ta instalacja. Ale da sie obnizyc.

Opublikowano

Podłącze się pod temat ze swoim zapytaniem. Zawsze miałem podłączone tak że dopiero po przekręceniu stacyjki lampki mrugnęły a po odpaleniu włączały się na stałe. Teraz mam tak, że instalacja jest podpięta pod aku bezpośrednio i po przekreceniu stacyjki już świecą się diosy na wskażniku (przycisku) i dodatkowo jak wyłączone jest auto to jak nacisnę przycisk gazu (okrągły) to słychać charakterystyczne pikanie jak przy manualnym przełączaniu na benzyne. I nie wiem czy tak może być czy to jest źle bo w sumie pierwszy raz tak mam