VicVega Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Koledzy, samopoziomowanie ogólnie działa bez zarzutu, ale problem pojawia się w trasie. Konkretniej: jak jadę ok. 40 minut autostradą ze stałą prędkością ok. 140km/h, w temperaturze powyżej 20 stopni, na FISie wyskakuje mi błąd samopoziomowania.. Dzieje się tak tylko przy dłuższej jeździe ze stałą, wysoką prędkością i tylko przy wysokiej temperaturze. Jak zgaszę silnik i odpalę ponownie komunikat znika. Po ok. 30-40 min. znowu to samo. Na co dzień samopoziomowanie działa idealnie. Macie jakieś pomysły co to może być? Popołudniu sprawdzę jaki błąd się zapisał w sterowniku i dam znać.
wrclaguna Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Czekamy na wklejenie bledu bo od tego tez bym zaczal . Do sprawdzenia czujniki moze ktoras koncowka cos nie laczy
olo_3 Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Przeglądnij czujnik są przy kolach przód i tyl Przeglądnij wtyki w lampach Przeglądnij sterownik wykasuj wartości wyuczone i adoptuj czujnik na nowo. stawiam na przetarty kabel (szczególnie jeśli auto po wypadku) lub złe kodowanie (np. limuzyna-avant) odpytaj pamieć błędów co winno być pierwsza czynnością
VicVega Opublikowano 22 Września 2011 Autor Opublikowano 22 Września 2011 Są błędy: 01535 - Control Circuit for Right Headlight Range Adjusting Motor (V49) 30-10 - Open or Short to B+ - Intermittent 00776 - Level Control System Sensor: Left Front (G78) 28-10 - Short to B+ - Intermittent I co myślicie? Kable?
wrclaguna Opublikowano 22 Września 2011 Opublikowano 22 Września 2011 Sprawdz czujnik z przodu czyli albo wtyka zasniadziala albo do czujnika dostala sie wilgoc Poczytaj ten watek moze cos pomoze http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=155032.15
VicVega Opublikowano 22 Września 2011 Autor Opublikowano 22 Września 2011 Ok, dzięki za link. Oblookam to w wolnej chwili i dam znać. Dziwi mnie bardzo jakie warunki muszą zostać spełnione żeby wyskoczył błąd. Dwa razy mi to FIS komunikował w ciągu ponad 3 lat jak mam auto, odydwa razy na autostradzie. Poza tym w mieście i na małych trasach nigdy
Rekomendowane odpowiedzi