Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Dziwne dzwięki z tyłu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dłuzszego czasu borykam sie z dziwnymi dzwiękami dochodzacymi z tyłu auta.Nie jest to jakis stukot jak gdyby zużytej czesci.Cieżko mi to opisac jest to masa odgłosów w stylu bul bul bul (wiem głupio brzmi ale to chyba najbardziej odzwierciedla ten dzwiek)oczywiscie w czasie pokonywania jakis dziur.Na przeglądzie powiedziano mi ze pomału wykazują zużycie gumy na belce ale to nie ten dzwięk(było to z pół roku temu).Mechanik ze to cos z auta.Wymontowałem wszystko z bagażnika do gołej blachy i dalej to samo.Pod samochodem wydaje sie wszystko sztywne.Dodam ze mam do wymiany tarcze i klocki bo są mocno zuzyte (wymieniam w weekend )czy one w jakis sposób moga tak hałasować?Kiedys był to pojedynczy dzwiek a teraz masa dzwięków az wstyd z kims jechać.Pomóżcie co jeszcze mozna sprawdzic i czy mogą to być te tuleje ?Pozdrawiam

Opublikowano

kolego to samo mam ;/ to jest masę dźwięków można powiedzieć ... najlepiej wymień tuleje belki ,dokręć łożyska , klocki nasmaruj prowadnice i zobacz jak tam amory się sprawują ,jak będziesz jechał brukowana droga to otwórz okno i jednym uchem słuchaj dźwięków z zewnątrz a drugim środek jak dźwięki się pokrywają to będziesz miał odpowiedz ze coś z zewnątrz

Opublikowano

Ja miałem podobny problem. Dochodziły do mnie dziwne stuki tak jakby z wnętrza kabiny. Szukałem wyciagałem rzeczy z bagażnika i nic dopiero na stacji diagnostycznej wyszło że tuleje na belce się skonczyły i to obie na raz. Wczoraj wymieniłem tuleje na ori Lemforder i nareszcie cisza a mechanik mi powiedział że stare tuleje sie rozpadły, że aluminium sie utleniło a guma sparciała. Tuleje były od nowosci czyli 16 lat w aucie :decayed:

Opublikowano

..a jak samochód zachowuje się w czasie pokonywania łuku..nie lata tył...jeśli tak to tuleje do wymiany....

Opublikowano

sprawdzil bym rowniez sprezyny w miejscu zetkniecia z kielichem amortyzatora i dal tam troche smaru u mnie wlasnie to halasowalo

Opublikowano

sprawdzil bym rowniez sprezyny w miejscu zetkniecia z kielichem amortyzatora i dal tam troche smaru u mnie wlasnie to halasowalo

zanim wymieniłem tuleje też podejrzewałem stukanie amorów na górze w kielichu