jaro812 Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 hej, w wielkim skrócie: zaczeło sie od padniętej turbiny, wykręcałęm kolektor wydechowy bo miałem problem z posadzeniem suszarki na miejsce wtedy odkryłem jedną urwaną szpilke i 2 następne poszły... przy rozwiercaniu jedną spierdzieliłem, wiertło uciekło w bok i musiałem kanał wody uszkodzić bo po złożeniu wszystkiegi i odpaleniu okazało sie, że z tej szpilki woda ucieka więc sobie większego bałaganu narobiłem... mam drugą głowice ale nie chce żeby ta robota mnie przerosła dlatego prosze o podsunięcie porad, manuala lub pozytywnej energii () abym się zmotywował i znów auto rozgrzebał lecz tym razem bez skutków ubocznych aaa, zapomniałem, istieje jakiś specyfik, którym tymczasowo mógłbym to uszczelnić? mam na myśłi wstrzyknięcie czegoś na gwint tej szpilki co na jakis czas by zacementowało ten wyciek... ?
tomek20stencel5 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 To, że uda Ci się zalepić głowicę to nie wiem czy to możliwe, ciężka sprawa, może chociaż spróbuj to: http://allegro.pl/plynne-aluminium-klej-multibond-16a-100g-do-metal-i1789748275.html chociaż szczerze to wątpię, że takie coś wytrzyma... Jak na taką robotę się nie czujesz to lepiej daj komuś kto to zrobi porządnie. Ale jak już chcesz wymieniać to obowiązkowo klucz dynamometryczny i dokręcenie odpowiednim momentem, wszystkie szpilki nowe, uszczelka oczywiście nowa. Obstawiam też, że głowica będzie krzywa jeżeli szpilki się zerwały i bez planowania się nie obędzie... Wymiana głowicy to nie najprostsza sprawa..
jaro812 Opublikowano 25 Września 2011 Autor Opublikowano 25 Września 2011 planowanie obowiązkowo, lubie sam grzebać zazwyczaj bez uszkodzeń a głowica to wyzwanie dlatego zbieram info co i jak bo na zielono nie chce nawet podchodzić... może znajde podobny specyfik tu w uk w pożądnym sklepie bo na ebay lypa, nie oczekuje cudów ale tak ze 3tyg zeby pojezdzić, mam nadzieje że skompletuje do tej pory wszystko co potrzebne do wymiany
jaro812 Opublikowano 27 Września 2011 Autor Opublikowano 27 Września 2011 nie, dzięki, też mam dwa to jak z tym manualem lub opisem...? pliss zlitujcie sie
Rekomendowane odpowiedzi