Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Nie odpala po odpięciu akumulatora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów. Mój problem rozpoczął się od braku reakcji jakich kolwiek przełączników szyb (tych w środku) jak i zamykanie z pilota. Za namową mojego kolegi odpiąłem akumulator, poczekałem chwile i z powrotem go podłączyłem zamiast pozytywnych objawów przestał odpalać silnik i reagować centralny zamek z pilota. Po jakimś czasie wróciła reakcja centralnego zamka na pilot lecz w dalszym ciągu nie moge go odpalić oraz nadal występuje początkowy problem jakim jest brak reakcji szyb czyli nie mogę ich zamknąć ani otworzyć. Proszę o pomoc.

Opublikowano
  • Autor

Początkowo był błąd klucza numer jeden i błąd klucza numer dwa, po skasowaniu tych błędów powróciło sterowanie z pilota centralnym zamkiem. A resztę jak zczytam Wagiem to od razu napiszę.

Opublikowano

Pewnie cos w Module Komfortu jest nie halo . Sprawdz polaczenie w gumie miedzy drzwiami a slupkiem :)

Opublikowano

A nie trzeba przypadkiem immobilazera z kluczykiem zsynchronizować??

Miałem coś takiego w Oplu. Trzeba było włożyć kluczyk do stacyjki, włączyć zapłon i przytrzymać przycisk od alarmu przez jakaś chwilę. W tamtym przypadku pomogło.

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie, powrocilo sterowanie szybami z przelacznikow pilota jak i kluczyka czyli pierwszy problem ktory wystapil na poczatku jednak dalej nie chce odpalic po odlaczeniu aku nie slychac pompy ktora siedzi w zbiorniku

Opublikowano

A nie zalalo Ci ECU?

Opublikowano

Teraz pasuje ci sprawdzic podszybie czy czasem nie masz zatkanych kanalow odplywowych i co sie wiaze z tym mozesz miec tez wilgoc w obudowie kompa.

Pewnie przekaznik od pompy paliwa zawilgotnial :confused4:

Opublikowano
  • Autor

ok sprawdze i sie odezwe a jak sprawdzic czy zalalo ECU??[br]Dopisany: 27 Wrzesień 2011, 19:18_________________________________________________chcialem przypomniec ze brak odpalania pojawil sie po chwilowym odlaczeniu akumulatora moze to jakies zabezpieczenie albo cos w tym stylu???

Opublikowano

Moze i masz jakies zabezpieczenie, sprawdz pod kierownica czy nie masz jakiegos dziwnego Modulu albo cos w tym stylu :)

W podszybiu masz po lewej stronie czarna obudowe i tam wlasnie jest m.in. komp i przekazniki. Musisz odkrecic piec srub . Uwazaj na jedna bo ukryta jest kolo ramienia wycieraczki . Scignij ja i wtedy bedziesz mial dostep do tej sruby :)

Opublikowano
  • Autor

mam jeszcze takie jedno pytanie zwiazane wlasnie z zdemontowaniem tej polki ktora znajduje sie pod kierownica co trzeba po kolei odkrecic i czy sa jakies ukryte sruby poniewaz odkrecilem ta ktora jest pod oslona bezpiecznikow i te ktore znajduja sie nad nogami kierowcy a reszty nie wiem a nie chce niczego polamac :mysli:

Opublikowano

W instrukcji do mojej A4 jest zdanie "po zaniku zasilania z akumulatora może być konieczne wprowadzenie ustawień pracy silnika, przed wymianą akumulatora sczytać i zapamiętać ustawienia silnika"...

Opublikowano
  • Autor

Temat juz nieaktualny, wszystko jest juz ok. Dziekuje za pomoc:)

Opublikowano

to pochwal się innym dla potomoności, by było wiadomo co było przyczyną i jak sobie poradziłeś z problemem :)

pzdr.

Opublikowano
  • Autor

znowu problem ze sterowaniem szyb raz dzialaja raz nie masakraa...[br]Dopisany: 01 Październik 2011, 20:03_________________________________________________sprawdzalem vagiem modul komfortu nie ma zadnych bledow