Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opinie o silniku BMW E60 520i 2.2 benzyna 170km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

przeciez to auto nie wazy 2 ton!

mój waży ze mną w środku i 60l w baku 1790kg tylko że to diesel :cool1:

no 2.2 nie wazy wiele mniej to jest R6 ...oszczedny tez nie jest . Waga ok 150kg mniej , a moment 210nm :confused4: jak dla mnie przyjemnosc jazdy takim samochodem moze byc ...zadna :(

Opublikowano

wg danych ma 9s do 100km/h wiec chyba tragedi nie ma,tylko ze to dane ,pewnie w rzeczywistosci ma ponad 10s

Opublikowano

530xd :good: Pewnie sporo droższe ale ma już mocny motor i dobry napęd :przebiegly:

Opublikowano

530xd :good: Pewnie sporo droższe ale ma już mocny motor i dobry napęd :przebiegly:

przeciez wiadomo ze jest jakis pulap $$$$

od razu m5 niech bierze a co sie...

Opublikowano

wg danych ma 9s do 100km/h wiec chyba tragedi nie ma,tylko ze to dane ,pewnie w rzeczywistosci ma ponad 10s

skad takie wnioski ?? Akurat w BMW mierzone z tym co podaje producent pokrywa sie w +-0.2s . Wiec wydaje mi sie ze moze miec i te 9s (wkoncu to R6) ale ... co z tego jak bedziesz sie czul jakbys jezdzil 1.4 w gazie , tylko dzwiek bedzie fajny

Opublikowano

ja mam 8.1s w/g danych do setki i wydaje mi sięże to wieczność bo w takiej budzie się wcale nie czuje ani przyśpieszenia ani prędkości ale Patrol pisał że mu na osiągach nie zależy za bardzo a w sumie to ważniejsza jest elastyczność od sprintu do setki tylko że i tu ten silnik 2.2 pewnie słabiutko se da rade... :confused4:

poza tym później sprzedaćtakie auto będzie napewno ciężej niż 525 czy 530 - ja na twoim miejscu bym nie brał pod uwagę tego silnika

Opublikowano

wniosek stad ze e46 2.0 150m ma 9s do 100 a jest duzo lzejsze niz e60

Opublikowano

Proponuję najpierw wyszukać taki egzemplarz i przejechać sie i wtedy zadecydujesz czy ci pasuje,

ale gwarantuję że ci sie spodoba to jest jednak R6 i ta moc jest zawsze dostępna. :good:

Opublikowano
  • Autor

Koledzy a 520d (163ps) co sądzicie?Awaryjność?Jakieś usterki wrodzone?

Opublikowano

standard w bmw diesel czyli klapki w kolektorze ssącym...jak już na diesle patrzysz to nie chcesz mojego? :rolleyes:

Opublikowano

standard w bmw diesel czyli klapki w kolektorze ssącym...jak już na diesle patrzysz to nie chcesz mojego? :rolleyes:

sprzedajesz ? :mysli:

Klapki jak to klapki... zdjac EGR i przepustnice i looknac do srodka czy jest nagar czy nie jak nie ma to mozna sobie darowac sprawe rozkrecania kolektora .

Ostatnio koles otwieral kolektor po przebiegu 245k ...klapki czyste , nienaruszone . :decayed: - ale sprawdzic warto .

520d mysle ze dobry wybor , zrobisz program i bedzie OK , bez programu tez da rade do przemieszczenia sie po miescie w miare dynamicznie :wink4:

Opublikowano

sprzedajesz ? :mysli

no powoli tak :cool1:

Klapki jak to klapki...

najczęściej z tego co słyszałem się urywają przy przebiegu 140-150k km i raczej nie o nagar tam chodzi tylko o te nity na których się one trzymają :kwasny: ja u siebie dla świętego spokoju mam wywalone :naughty:

520d mysle ze dobry wybor , zrobisz program i bedzie OK

niby tak ale ja jak szukałem to musiało być R6 - teraz jadąc 180km/h nie muszę w radiu robić głośniej - jadąc 120km/h na czwórce silnika nie słychać w aucie tylko leciutki basowy pomruk, podobnie kręcąc silnik do 4k obrotów słyszy się dźwięk nie do opisania.

2.0d silnik dobry no ale mimo tego że to CR i jest dużo cichszy od audi PD dalej pozostaje klekotem niestety - no ale dzięki temu jest sporo tańszy i można wyrwać za tą samą cenę autko z 2 latka młodsze :wink4:

Opublikowano

no co R6 to R6 :decayed: , dla mnie brzmi lepiej niz V6 . One same z siebie sie nie urywaja , chodzi o to ze zbiera sie na nich nagar przez co sie nie domykaja i nity puszczaja. Jak sa czyste to nie bardzo jak maja sie urwac bo tam zjawisko tarcia wystepuje minimalne... cala problem pojawia sie gdy klapka zlapie troche syfu i przestaje pracowac swobodnie ...

Zreszta problemy z kolektorami wystepuja nawet w 3.0TDI ze stajni Audi/VW ...tyle ze tam trzeba wymienic 2x kolektor :)

Opublikowano

tak tylko weź znajdź nowoczesnego diesla bez nagaru w kolektorze ssacym - a wszystko przez pie.rzony EGR :kwasny:

Opublikowano

a wszystko przez pie.rzony EGR :kwasny

niestety ...ekologia jest najwiekszym wrogiem motoryzacji i Naszych kieszeni ...