Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Prosba o wycne kosztu naprawy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie,

Na wstepie powiem że szukam A4 za neiwielkei pienądze model B6, udało mi się coś znaleźć a konkretnie to http://otomoto.pl/audi-a4-C20817646.html

Samochód wymaga troche poprawek lakierniczo-blacharskich, udało mi sie jeszcze cene zbić wyjściową za kwotę mnei zadwalajacą, teraz mam pytanie bo z uszkodzeń to tak:

- Obrysowany tylni i przedni zderzak (rzecz nie wymagająca natychmiastowej interwencji)

- 4 pryszcze rdzy, śa to ogniska o średnicy hm gdzieś z 2-3 cm , jeden iekszy o około 4cm, wszystkie pryszcze znajdją się na błotnikach proporcjonalnie po jeden na każdy błotnik :D

- mały wgniot po kontakcie ze znakiem na lewym tylnim błotniku, lakier spekał, i jst to do klepania, średnica uszkodzenia to z 5-6cm

- zegar temperatury silnika nie działa poprawnie, tzn gdy silnik jest wylaczony to pokazuje 90 st. a gdy sie go odpali to pokazuje 130 st., pan był w ASO i sprawdzali termostaty i czujniki i okazało się to własnie winą zegara,

- urwany zawias od schowka od strony pasażera

Pytanie za ilę mógłbym to naprawić? I czym mam pewność że pryszcze predko nie wyjda?

PS dodam że najbardziej to zależało by mi na tych pryszczach, reszta moze poczekać.

Z moich opini samochód bardzo dobrze utrzymany technicznie, silnik zapala prawidłowo, obroty nie falują, żadnych wycieków, rozrząd, oleje, filtry wymienone w lipcu tego roku, ubezpieczenie do 09.2012, powód sprzedazy: Pan zakupił już nowy samochód z salonu, żona ma swój więc tego sprzedają, dodam równez że nei jest to żaden mechanik, handlarz, os prywatna, Miły, grzeczny, nei prubuje wciskać kitu ani zachwalać, samochód uzytkował od 2005 roku i nei miał z tym silnikiem żadncyh problemów a przejechał nim blisko 230kkm (zakupił z przebiegiem 35kkm), książka serwisowa prowadzoan od A do Z tylko i wylącznie w serwisie ASO, od 2005 roku ASO Audi Opole który zreszta już 2 razy rozrzad w niej wymieniał)

Z góry dzięki za pomoc :)

Aha i sorki za błedy ale szybko pisze :)

Opublikowano

To ja Ci powiem tak nie patrz na pierdoly blachartskie. Jesli auto nie mialo wiekszego dzwona, a sa to kosmetyczne rzeczy, to w kazdym aucie cos takiego sie znajdzie. Nie jest to nowe auto ani z salonu zeby blacharka bula idealna. Jak wiesz, ze auto technicznie sprawne i serwisy ma porobione to bierz i sie nie zastanawiaj. Jak juz wstepnie cene zbiles to zadzwon do kolesia i powiedz mu ze wezmiesz i podaj mu jeszcze troche nizsza cene niz wstepnie sie dogadales i ze za ta cene przyjezdzasz i bierzesz od reki :wink4: i poczekaj na jego reakcje, niech sie zastanowi i pierwszy Ci odpowie :cool1: Napewno sie zgodzi bo ciezko dzisiaj auto sprzedac :decayed:

Co do tych pryszczy to bym sie az tak bardzo nie spieszyl, najwazniejsze zeby technicznie auto bylo git. A takie pierdoly to mozesz z czasem sobie porobic :good:[br]Dopisany: 01 Październik 2011, 12:51_________________________________________________Napisz czy kupiles autko :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odp :)

Dzisiaj wieczorem bedzie jeszcze debata i narada i jak cos to jutro po autko jadę :)

Technicznie jestem jego pewien, przebiegu również, ale chciałbym wiedzieć ile musze szykować mniej więcej na te ogniska rdzy żeby dziury mi sie nie porobiły :decayed: No i czy wogole zrobi sie to tak żeby ślady nie zostały? Bo wydaje mi sie że farbę z idealnym kolorem bedzie cięzko dobrać... aczkolwiek sie na tym nei znam :decayed:

Opublikowano

Ciesze sie, że mogłem pomóc :drinks:

Napisz co i jak (za ile puścił?), bo jestem ciekaw :hi:

Opublikowano
  • Autor

Niestety ktoś był szybszy... a już byłem zdecydowany :beksa:

:closed:

Opublikowano

Aułłłłć :confused4:

Opublikowano

Niestety ktoś był szybszy... a już byłem zdecydowany :beksa:

:closed:

Pewnie za jakis czas to autko bedzie wystawione jako stan idealny i bezwypadkowy. :)