Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Stuki przy samym zatrzymaniu auta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam problem a mianowicie podczas hamowania jest wszystko ok ale juz przy samym zatrzymaniu auta słychać odgłos jakby od klucza grzechotki lub czasami tylko takie stukniecie a przy jeździe po nierównej nawierzchni to dzwoni cos tam jak cholera, dodam ze tarcze i klocki wymieniałem w lipcu i do tej pory było wszystko ok. Dzieje sie tak tylko na jednym lewym przednim kole. Dodam jeszcze ze w zeszłym tygodniu wymieniałem na tym kole osłonę przegubu zewnętrznego ale zacisku hamulcowego nawet nie dotykałem. Czy miał juz ktoś podobny problem??? Co zrobić z tym bo bardzo mnie to denerwuje??? (Mechanik powiedział ze wszystko jest dobrze poskładane)

Opublikowano

..sprawdzałeś zawieszanie, nie ma luzów??..szczególnie górne wahacze

Opublikowano
  • Autor

Wymieniałem w czerwcu całe zawieszenie. Nie kupilem jakiegos chinskiego gówna tylko orginalne Audi wiec chyba to nie zawieszenie. Dodam ze jak jade po nierównej nawierzcni to cos tam dzwoni stuka a jak lekko nacisne hamulec to jest cisza.

Opublikowano

...w takim razie musi coś siedzieć w zacisku hamulcowym...ściąg koło i sprawdź czy wszystko dobrze siedzi...

Opublikowano

Pierwsze co to sprawdź sprężynę trzymającą klocek :wink4: a Po drugie prowadnice jarzma czy nie są wyrobione. Jak auto stoi lub jest na podnośniku to kopnij mocno w koło i zobacz czy nie dzwoni.

Opublikowano

sprawdź łożysko :wink4: też tak miałem-wszystko wskazywało na przegub,a to było łożysko-podczas hamowania i zaraz po-przy ruszaniu :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Witam. Dziekuje wszystkim za pomoc. Chyba to bedzie ta sprezyna :) bo z prawej strony zacisk siedzi mocno i nawet drgnie a z lewej gdzie sa te stuki to zacisk mozna reka ruszac chyba go ta sprezyna dobrze nie dociska. Jak sie upewnie na 100% to jeszcze dam znac.