Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAE] Nadeszło Pandamonium w A4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Autko mam już dłuuuugo, więc coś mogę pokazać na forum :)

Przebieg na chwile obecną ok. 30 tyś km.

Z wyposażenia to każdy zobaczy co jest, a czego nie ma, ale troszkę mogę podać:

Alufelgi - 17" z oponą 245/45

Silnik 2.0 TFSi - CAEB - 211 bhp :PB98:

Automatyczna skrzynia biegów - Tiptronic

Napęd :quattro:

Klimatyzacja "3-strefowa" :JC_fan:

Skórzana tapicerka - jasna

Podgrzewane fotele przód

Coming-leaving home

Radio Symhpony ze zmieniarką na 6CD

Nagłośnienie ASS z subwooferem

Audi Music Interface z kablem pod Ipoda

Bluetooth do łączenia się z telefonem

Navi nie mam, ale mam anteny zamontowane w samochodzie oraz moduły sterujące navi.

Tempomat

Servotronic

Szyberdac

Automatycznie przyciemniane wsteczne lusterko z kompasem

Lusterka elektryczne, automatycznie przyciemniane-ustawiane-podgrzewane z funkcją pamięci

Sensor ciśnienia w ogumieniu

Sensor deszczu, zmierzchu

Domykanie szyb z pilota

Funkcja "panic" na pilocie

Więcej mi się nie chce pisać :> zobaczycie sami.

Plany:

Jeździć bezawaryjnie i bez kolizji.

Zdjąć ograniczenie prędkości. :disgust:

Może za kilka lat jak mi się będzie nudziło to alufelgi 18" + hamulce od S4 oraz podgrzewanie tylnej kanapy :kox: .

Gleba - :no: - preferuje komfort

Zdjęcia :

1.

Untitled_1.jpg

2.

25092011451.jpg

3.

25092011449_copy.jpg

4.Moje autko na dachu budynku w Gotham City :decayed:

gotham_city_roof2.jpg

Przy jakiejś okazji wrzucę lepsze zdjęcie autka z zewnątrz tzn. jak go umyję :ad:

:hi:

Opublikowano

sedan :good: silnik :good: audi z USA?

Opublikowano
  • Autor

sedan :good: silnik :good: audi z USA?

Zgadza się, (brak spryskiwaczy bi-xenonów + czerwone kierunki z tyłu :embarrassed: )

:kox:

Opublikowano
Może za kilka lat jak mi się będzie nudziło to alufelgi 18

18 i bez gleby :thumbdown:

poka wiecej fotem z zewnatrz :naughty: zapowiada sie miło

Opublikowano
  • Autor
Może za kilka lat jak mi się będzie nudziło to alufelgi 18

18 i bez gleby :thumbdown:

poka wiecej fotem z zewnatrz :naughty: zapowiada sie miło

Jak umyje autko :decayed:

Opublikowano

No to czekamy na foty :wink4: Mile autko z USA :)

Zadroszke pelnej elektryki foteli i lusterek :decayed:

Opublikowano

Zgadza się, (brak spryskiwaczy bi-xenonów + czerwone kierunki z tyłu :embarrassed: )

I tiptronic zamiast S-tronic'a. No i te fotele w USA, mało kto zamawia sportowe. Fajne autko, jak każde B8.

Opublikowano
  • Autor

I tiptronic zamiast S-tronic'a. No i te fotele w USA, mało kto zamawia sportowe. Fajne autko, jak każde B8.

I tak się ciesze, że TipTronic, a nie Multitronic no, a fotele są wygodne i trzymają dobrze więc nie jest źle. :)

Opublikowano

zmieniłbym tylko kierownicę na 3 ramienną i nakładki na pedały do automatu można fajne kupić, kierunki czerwone widziałem nawet w krajowej b8 2.0 tdi na Grochowie w W-wie :shocked: aż się zdziwiłem, może ktoś specjalnie sobie zrobił taki tune-up, ogólnie to chyba wersja premium czyli na usa standard. w lepszej dają bang olufsen, navi, kolorowy fis i inne pierdoły ale spox, ważne że quattro i 260 KM można spokojnie zrobić, czy ten czerwony FIS pokazuje chociaż teraz już w B8 chwilowe spalanie czy tylko pozostały przebieg ?

Opublikowano
  • Autor

To jest wersja premium plus czyli średnia, spalania chwilowego nie wiem, chyba nie bo to auto z grudnia 2008,a tego chyba wtedy jeszcze nie było. Co do kierownicy to może pomyślę, ale wtedy już koniecznie na wersje podgrzewaną :decayed: .

A mógłbyś pokazać o jakich nakładkach myślisz? :hi:

Opublikowano

a jak zuzycie oleju , idzie w litrach czy ml :decayed:

Wreszcie jakas benzyna bo idzie pomyslec ze ludzie audi kupuja tylko z klekotami :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

a jak zuzycie oleju , idzie w litrach czy ml :decayed:

Wreszcie jakas benzyna bo idzie pomyslec ze ludzie audi kupuja tylko z klekotami :rolleyes:

a nie jest źle z olejem, idzie w ml :> w bagażniku mam zawsze litr albo dwa na wszelki wypadek, ale jeszcze nie zdażyło mi się dolewać ( na szczęście) - do ASO na wymiane filtrów, płynów etc. jeżdże przed zimą i po zimie, a jeżdże mało bo rocznie robie ok. 10 tyś. km, więc chyba jakoś nie odczuje tego oleju :th:

Opublikowano

ja odebralem auto w pod koniec czerwca i juz mam 10 tys :rolleyes: ale na szczescie na razie nie pije oliwki

Opublikowano

To jest wersja premium plus czyli średnia, spalania chwilowego nie wiem, chyba nie bo to auto z grudnia 2008,a tego chyba wtedy jeszcze nie było. Co do kierownicy to może pomyślę, ale wtedy już koniecznie na wersje podgrzewaną :decayed: .

A mógłbyś pokazać o jakich nakładkach myślisz? :hi:

sz kurde no wlazłem na allegro ale jak na złość ani sztuki więc muszę się posiłkować eBay (takie zboczenie)

http://http://cgi.ebay.com/ebaymotors/OEM-Audi-A4-S4-RS4-B8-Chrome-Sport-Pedal-Kit-Automatic-/140594279840?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item20bc1275a0

te są dość drogie ale chyba nawet mój kolega miał oryginalne Audi OEM więc mogę zapytać jak coś czy ma do automatu i jaka cena tyle że warto jeszcze z podstopnicą kupić pod stopę to wtedy wygląda nice :good: grzana kierownica jest chyba tylko 4 ramienna, ja nie słyszałem o 3 ramiennej podgrzewanej

Opublikowano

tyle ze te nakladki do tego konkretnego wnetrza to jak piesc w oko :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

Też mi jakoś nie pasują takie nakładki :no:, może do czarnego wnętrza

Opublikowano

I tak się ciesze, że TipTronic, a nie Multitronic no, a fotele są wygodne i trzymają dobrze więc nie jest źle. :)

Gratulacje fury. Rzeczywiście te fotele są wygodne nawet bardzo chodź kubły trochę lepiej trzymają i wyglądają no ale nie zawsze można mieć wszystko. Dodaj wiecej fot z zewnątrz a kierunki zawsze możesz zmienić na europejskie . Ps. jak ci przegląd zatem przeszedł?:)[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 13:44_________________________________________________

ogólnie to chyba wersja premium czyli na usa standard. w lepszej dają bang olufsen, navi, kolorowy fis i inne pierdoły ?

w premium zawsze sa 17stki fele i zwykle lampy a navi jest opcjonalnie , w premium plus juz występuje Bixenon , lusterka dymione , homelink i zazwyczaj 18 fela chodz nie zawsze . w prestige jest natomiast z tego co pamiętam to w standardzie daja Bang & Olufsen , Audi side assist i inne czary

Opublikowano
  • Autor

Przegląd mi przeszedł błyskawicznie :decayed: myślę, że zajął mi ok. 2 minut .

Żadnych problemów nie miałem, kiedyś dołożę zderzak+spryskiwacze na przód i ledy europejskie na tył, ale nie spieszy mi się :gwizdanie:

w prestige dają wszystko co audi wymyśliło :naughty: - może kiedyś taką wersję będę miał póki co premium plus musi wystarczyć