kadafi Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 witam wszystkich mam taki problem a mianowicie nie dziala mi nawiew na przednia szybe tak jak by cos tam sie zablokowalo,jak wciskam np:strzalke w "dol" to powietrze leci na nogi,ale jak przycisne strzalke do "gory"powietrze nie wylatuje na szybe mial ktos podobny problem? z gory wielkie dzieki za pomoc.
wrclaguna Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 Sprawdz pierwsze bledy w klimatroniku pewnie silniczek ktorys sie zacial . Zrob nastawy podstawowe
kadafi Opublikowano 5 Października 2011 Autor Opublikowano 5 Października 2011 jak zrobic te nastawy?
wrclaguna Opublikowano 5 Października 2011 Opublikowano 5 Października 2011 wchodzisz w klimatronic 08 pozniej w BASIC Seting 04 grupa 01 i wciskasz go! i czekasz az ci sie zrobia wszystkie zera
kadafi Opublikowano 6 Października 2011 Autor Opublikowano 6 Października 2011 i powinno sie naprawic?[br]Dopisany: 05 Październik 2011, 17:32_________________________________________________ wchodzisz w klimatronic 08 pozniej w BASIC Seting 04 grupa 01 i wciskasz go! i czekasz az ci sie zrobia wszystkie zera Grzesiek"wroclaguna" zrobilem tak jak mowiles i nic a i jeszcze srodkowe sie zablokowaly ktos mi pomoze?[br]Dopisany: 05 Październik 2011, 20:04_________________________________________________ po wczorajszym Vagowaniu takie bledy ktos moze mi powiedziec co one znacza i jak naprawic nawiewy?nie dziala ten na szybe i centralne 00710 - Defroster Flap Positioning Motor (V107) 41-00 - Blocked or No Voltage 01272 - Positioning Motor for Central Flap (V70) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01809 - Actuating Motor for Temperature Flap; Left (V158) 41-10 - Blocked or No Voltage - Intermittent 01842 - Potentiometer/Actuator for Temperature Flap; Right (G221) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent 00716 - Air recirculation Flap Positioning Motor (V113) 41-00 - Blocked or No Voltage 00819 - High Pressure Sensor (G65) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent 00819 - High Pressure Sensor (G65) 07-10 - Signal too Low - Intermittent
wrclaguna Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Pamietaj ze przyczyny błędów muszą fizycznie zostać usunięte , naprawione . Brak zapisanych błędów w sterowniku. Podłączasz VAG Uruchamiasz silnik. Włączasz klimę na tryb AUTO: Wchodzisz w adres Klimatycacji 08. Następnie [07] Kodowanie >>> Wpisujesz wartość i potwierdzasz. Teraz nie zamykając programu (nie rozłączając się z samochodem) odczytujesz błędy klimy i usuwasz je, jeśli się pojawiły. Następnie przechodzisz do Basic Settings. Silnik nadal MUSI pracować >>> klima musi być włączona na tryb AUTO. 04 - Basic Settings >>> Potwierdzasz . Wpisujesz numer grupy 001 Czekasz i obserwujesz a przede wszystkim słuchasz :gwizdanie: . Wszystkie silniczki sterowania przejadą sobie od jednego końca do drugiego, żeby poznać pozycje krańcowe. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji 0 (zera). Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się . Sprawdz jeszcze kodowanie jakie masz * 00?xx: Chassis o 0 = Sedan/Avant o 1 = Cabrio * 00x?x: Heated Windshield o 0 = Heated Windshield not installed o 1 = Heated Windshield installed * 00xx?: Sunroof o 0 = No Sunroof OR Normal Sunroof o 1 = Sunroof with Solar Cells
kadafi Opublikowano 14 Października 2011 Autor Opublikowano 14 Października 2011 klimatronik walniety,i jeden silniczek (z zielonym silowniczkiem),ale dzisiaj go rozkrecilem i nasmarowalem sprawdzilem pod ladowarka a tu dziala,jutro sprawdze czy smiga jak pod auto podlacze,sa moze jakies bezpieczniki w klimatroniku czy jak sie cos zrabalo to tzeba nowy szukac?
maniaco2575 Opublikowano 16 Października 2011 Opublikowano 16 Października 2011 Ja od wczoraj mam ten sam problem kadafi daj znać czy udało ci się naprawić. Ja muszę wziąść się za dłubanie
Biszczan Opublikowano 17 Października 2011 Opublikowano 17 Października 2011 Pamietaj ze przyczyny błędów muszą fizycznie zostać usunięte , naprawione . Brak zapisanych błędów w sterowniku. Podłączasz VAG Uruchamiasz silnik. Włączasz klimę na tryb AUTO: Wchodzisz w adres Klimatycacji 08. Następnie [07] Kodowanie >>> Wpisujesz wartość i potwierdzasz. Teraz nie zamykając programu (nie rozłączając się z samochodem) odczytujesz błędy klimy i usuwasz je, jeśli się pojawiły. Następnie przechodzisz do Basic Settings. Silnik nadal MUSI pracować >>> klima musi być włączona na tryb AUTO. 04 - Basic Settings >>> Potwierdzasz . Wpisujesz numer grupy 001 Czekasz i obserwujesz a przede wszystkim słuchasz :gwizdanie: . Wszystkie silniczki sterowania przejadą sobie od jednego końca do drugiego, żeby poznać pozycje krańcowe. Po zakończeniu na ekranie pojawiają się w każdej pozycji 0 (zera). Jest to znak, że nastawy podstawowe zakończyły się . Sprawdz jeszcze kodowanie jakie masz * 00?xx: Chassis o 0 = Sedan/Avant o 1 = Cabrio * 00x?x: Heated Windshield o 0 = Heated Windshield not installed o 1 = Heated Windshield installed * 00xx?: Sunroof o 0 = No Sunroof OR Normal Sunroof o 1 = Sunroof with Solar Cells Jaką wartość należy wpisać po wejściu w [07] kodowanie?
Rekomendowane odpowiedzi