Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] Wymontowanie RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z rns-e wie moze ktos jak wymontowac navigacje z pulki czy potrzebne sa jakies przyzady z gora dziekuje

Opublikowano

kopiakluczeemfdxg0.jpg

ps. :szukaj:

Opublikowano
  • Autor

Dziekuje kolego dobrze ze nie rozbieralem calej pulki,problem z moja navi to cd ktore nie chce wyjsc...jeszcze raz thx[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 20:27_________________________________________________Wie moze ktos gdzie dostac takie (sciagacze,lapki)czy jak to nazwac

Opublikowano

allegro

Opublikowano

a ja chcę wymontować swój RNS-E i wysłać do naprawy ,może ktoś naprawiał gdzieś i może polecić dobrych fachowców,z góry dzięki... :hi:

Opublikowano
  • Autor

skad jestes marda16 mam w krakowie goscia zajmie sie kazda navi z audi[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 21:14_________________________________________________http://www.nawigacjakrakow.pl

Opublikowano

skad jestes marda16 mam w krakowie goscia zajmie sie kazda navi z audi[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 21:14_________________________________________________http://www.nawigacjakrakow.pl

[/quote

wałbrzych,jestem do świąt w niemczech i jak wrócę to chcę ją naprawić bo stacje nie ściąga dobrze,dzięki za namiar...

Opublikowano

może masz zablokowane wyjęcie płyty i nie trzeba jej wyjmować tylko pod vagiem odblokować?? :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Widzisz nie pomyslalem o tym warto sprawdzic ,tylko znalezc kogos z vag-iem.....na przyszlosc mysle kupie taki programik ...thx[br]Dopisany: 09 Październik 2011, 18:50_________________________________________________ale z drugiej strony czy tak czy inaczej potzrebuje pozbyc sie tej plyty ,laser caly czas chce ja wczytac i nie daje rady a to blokuje mi dostep do kart i telefonu

Opublikowano

Kolego mmaarrcc82 przynajmiej pisal bys po Polsku :cool1: walisz takie bledy :facepalm:

Do wyciagania RNS E sluza tzw. wyjmaki , mozesz je kupic np. na ALLEGRO :)

http://moto.allegro.pl/wyjmaki-klucze-do-nawigacji-mcd-mfd-rns-e-rns-d-i1851860296.html

Opublikowano
  • Autor

kolego dziekuje za info co do bledow to pisze na kompie kolegi w niemczech i na klawiszach nie ma polskich znakow pozdro i jeszcze raz dzieki

Opublikowano

Co do wyjamków to podjedź do ASO i zapytaj o cenę (w DE będzie to koszt kilku EURO) a wykonanie tych z alledrogo a tych z ASO jest na serio inne czyt. ASO lepsze. :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Tak we wtorek jade do serwisu Audi w Bruchsal to miasto nie daleko mnie ,zobaczymy ile zaspiewaja.Co do kluczy-wyjmakow to na ebay 11euro za sztuke w sumie nie tragedia ale po tym co piszesz to chyba ich nie kupie to prawda ze moge dostac h... nie material...racja

Opublikowano

Ja nie chcę tutaj oceniać wszystkich wyjmaków z serwisów jak alledr... eeebayye i inne ale miałem w ręcę te za 15PLN i te za trochę więcej z z ASO i różnica jest. :good: 11 euro za komplet rozumiem bo chyba nie za jeden klucz/wyjmak? :mysli::cool1: Z tego co ja pamiętam płaciłem trzydzieści parę złotych za mocne, grube wyjmaki z ASO. :cool1:

Opublikowano
  • Autor

Chlopaki na ebay.de jeden klucz kosztuje 11euro ale jutro juz bede w serwisie audi to raczej tam kupie,oczywiscie jak beda.Jutro napisze co i jak w tym serwisie.Dzieki za odpowiedzi

Opublikowano

Znacie moze nr tych wyjmakow z aso?

Opublikowano

4D0051530 - 2 wyjmaki w komplecie (27.88zł u Gajosa)

8E0051530 - 4 wyjmaki w komplecie (42.96zł u Gajosa)

--

Pozdrawiam.

Sławek

Opublikowano

Chlopaki na ebay.de jeden klucz kosztuje 11euro ale jutro juz bede w serwisie audi to raczej tam kupie,oczywiscie jak beda.Jutro napisze co i jak w tym serwisie.Dzieki za odpowiedzi

To jakaś totalna masakra! Ja płaciłem za cały komplet 4 sztuk mniej niż 40PLNów! A Tu jedna sztuka 11 EURO! :wallbash: Uwierzcie mi, że różnica jest spora w wykonaniu. :hi: Nie ma co oszczędzać paru złotych. :wink4:
Opublikowano

Ja używam najtańszych z Allegro (pomimo że ma te solidniejsze) i sobie je chwalę.

Odkręcam tę plastikową osłonę nad nogami kierowcy (klucz 8, 3 śruby w tym jedna pod pokrywką bezpieczników), wkładam wyjmaki by odblokować zatrzaski RNSa i wypycham RNS-a od strony obudowy systemu nawiewu.

Mam pewność, że przy wyciąganiu RNS żaden z wyjmaków nie wyskoczy (nie ciągnę za nie) i np. nie porysuje LCD albo obudowy RNSa.

Szybko, pewnie i bez napinania się.

Kombinujecie jak konie pod górę :naughty:

Opublikowano

Ja używam najtańszych z Allegro (pomimo że ma te solidniejsze) i sobie je chwalę.

Odkręcam tę plastikową osłonę nad nogami kierowcy (klucz 8, 3 śruby w tym jedna pod pokrywką bezpieczników), wkładam wyjmaki by odblokować zatrzaski RNSa i wypycham RNS-a od strony obudowy systemu nawiewu.

Mam pewność, że przy wyciąganiu RNS żaden z wyjmaków nie wyskoczy (nie ciągnę za nie) i np. nie porysuje LCD albo obudowy RNSa.

Szybko, pewnie i bez napinania się.

Kombinujecie jak konie pod górę :naughty:

jak na moje to ładnie kolego kombinujesz :kox:

co prawda nie mam rns'a tylko symphony i nie wyobrażam sobie żeby mi coś wyskoczyło i porysowało odtwarzacz :gwizdanie:

wkładasz wyjmaki i automatycznie blokady puszczają, radio jest "wolne", lekko !!! podciągasz i na wierzchu

po co ta filozofia z odkręcaniem plastików :facepalm:

coś tam musisz mieć na kombinowane jeżeli ono tak łatwo nie chce wyjść :mysli: