mmaarrcc82 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 Witam mam problem z rns-e wie moze ktos jak wymontowac navigacje z pulki czy potrzebne sa jakies przyzady z gora dziekuje
mmaarrcc82 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Opublikowano 8 Października 2011 Dziekuje kolego dobrze ze nie rozbieralem calej pulki,problem z moja navi to cd ktore nie chce wyjsc...jeszcze raz thx[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 20:27_________________________________________________Wie moze ktos gdzie dostac takie (sciagacze,lapki)czy jak to nazwac
marda16 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 a ja chcę wymontować swój RNS-E i wysłać do naprawy ,może ktoś naprawiał gdzieś i może polecić dobrych fachowców,z góry dzięki...
mmaarrcc82 Opublikowano 8 Października 2011 Autor Opublikowano 8 Października 2011 skad jestes marda16 mam w krakowie goscia zajmie sie kazda navi z audi[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 21:14_________________________________________________http://www.nawigacjakrakow.pl
marda16 Opublikowano 8 Października 2011 Opublikowano 8 Października 2011 skad jestes marda16 mam w krakowie goscia zajmie sie kazda navi z audi[br]Dopisany: 08 Październik 2011, 21:14_________________________________________________http://www.nawigacjakrakow.pl [/quote wałbrzych,jestem do świąt w niemczech i jak wrócę to chcę ją naprawić bo stacje nie ściąga dobrze,dzięki za namiar...
marcin_o23 Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 może masz zablokowane wyjęcie płyty i nie trzeba jej wyjmować tylko pod vagiem odblokować?? :gwizdanie:
mmaarrcc82 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 Widzisz nie pomyslalem o tym warto sprawdzic ,tylko znalezc kogos z vag-iem.....na przyszlosc mysle kupie taki programik ...thx[br]Dopisany: 09 Październik 2011, 18:50_________________________________________________ale z drugiej strony czy tak czy inaczej potzrebuje pozbyc sie tej plyty ,laser caly czas chce ja wczytac i nie daje rady a to blokuje mi dostep do kart i telefonu
wrclaguna Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Kolego mmaarrcc82 przynajmiej pisal bys po Polsku walisz takie bledy Do wyciagania RNS E sluza tzw. wyjmaki , mozesz je kupic np. na ALLEGRO http://moto.allegro.pl/wyjmaki-klucze-do-nawigacji-mcd-mfd-rns-e-rns-d-i1851860296.html
mmaarrcc82 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 kolego dziekuje za info co do bledow to pisze na kompie kolegi w niemczech i na klawiszach nie ma polskich znakow pozdro i jeszcze raz dzieki
akjam Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Co do wyjamków to podjedź do ASO i zapytaj o cenę (w DE będzie to koszt kilku EURO) a wykonanie tych z alledrogo a tych z ASO jest na serio inne czyt. ASO lepsze.
mmaarrcc82 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Opublikowano 9 Października 2011 Tak we wtorek jade do serwisu Audi w Bruchsal to miasto nie daleko mnie ,zobaczymy ile zaspiewaja.Co do kluczy-wyjmakow to na ebay 11euro za sztuke w sumie nie tragedia ale po tym co piszesz to chyba ich nie kupie to prawda ze moge dostac h... nie material...racja
akjam Opublikowano 9 Października 2011 Opublikowano 9 Października 2011 Ja nie chcę tutaj oceniać wszystkich wyjmaków z serwisów jak alledr... eeebayye i inne ale miałem w ręcę te za 15PLN i te za trochę więcej z z ASO i różnica jest. 11 euro za komplet rozumiem bo chyba nie za jeden klucz/wyjmak? Z tego co ja pamiętam płaciłem trzydzieści parę złotych za mocne, grube wyjmaki z ASO.
mmaarrcc82 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Opublikowano 10 Października 2011 Chlopaki na ebay.de jeden klucz kosztuje 11euro ale jutro juz bede w serwisie audi to raczej tam kupie,oczywiscie jak beda.Jutro napisze co i jak w tym serwisie.Dzieki za odpowiedzi
Bieniek Opublikowano 10 Października 2011 Opublikowano 10 Października 2011 Znacie moze nr tych wyjmakow z aso?
steve69 Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 4D0051530 - 2 wyjmaki w komplecie (27.88zł u Gajosa) 8E0051530 - 4 wyjmaki w komplecie (42.96zł u Gajosa) -- Pozdrawiam. Sławek
akjam Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Chlopaki na ebay.de jeden klucz kosztuje 11euro ale jutro juz bede w serwisie audi to raczej tam kupie,oczywiscie jak beda.Jutro napisze co i jak w tym serwisie.Dzieki za odpowiedzi To jakaś totalna masakra! Ja płaciłem za cały komplet 4 sztuk mniej niż 40PLNów! A Tu jedna sztuka 11 EURO! Uwierzcie mi, że różnica jest spora w wykonaniu. Nie ma co oszczędzać paru złotych.
AndyN Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Ja używam najtańszych z Allegro (pomimo że ma te solidniejsze) i sobie je chwalę. Odkręcam tę plastikową osłonę nad nogami kierowcy (klucz 8, 3 śruby w tym jedna pod pokrywką bezpieczników), wkładam wyjmaki by odblokować zatrzaski RNSa i wypycham RNS-a od strony obudowy systemu nawiewu. Mam pewność, że przy wyciąganiu RNS żaden z wyjmaków nie wyskoczy (nie ciągnę za nie) i np. nie porysuje LCD albo obudowy RNSa. Szybko, pewnie i bez napinania się. Kombinujecie jak konie pod górę
I r o Opublikowano 11 Października 2011 Opublikowano 11 Października 2011 Ja używam najtańszych z Allegro (pomimo że ma te solidniejsze) i sobie je chwalę. Odkręcam tę plastikową osłonę nad nogami kierowcy (klucz 8, 3 śruby w tym jedna pod pokrywką bezpieczników), wkładam wyjmaki by odblokować zatrzaski RNSa i wypycham RNS-a od strony obudowy systemu nawiewu. Mam pewność, że przy wyciąganiu RNS żaden z wyjmaków nie wyskoczy (nie ciągnę za nie) i np. nie porysuje LCD albo obudowy RNSa. Szybko, pewnie i bez napinania się. Kombinujecie jak konie pod górę jak na moje to ładnie kolego kombinujesz co prawda nie mam rns'a tylko symphony i nie wyobrażam sobie żeby mi coś wyskoczyło i porysowało odtwarzacz :gwizdanie: wkładasz wyjmaki i automatycznie blokady puszczają, radio jest "wolne", lekko !!! podciągasz i na wierzchu po co ta filozofia z odkręcaniem plastików coś tam musisz mieć na kombinowane jeżeli ono tak łatwo nie chce wyjść
Rekomendowane odpowiedzi